PRVO POJAČANJE: Klopp dovodi nevjerovatnog veznjaka

Glasine ne prestaju otkako se Jurgen Klopp pridružio Liverpoolu prošle sedmice, a svaki transfer koji se dogodi, nijemac će imati posljednju riječ. Klopp dovodi nevjerovatnog veznjaka. Redsi već šalju svoje skaute i raspituju se za Portovog senzacionalnog veznjaka Ruben Nevesa.

Klopp dovodi nevjerovatnog veznjaka

Kao što je Manchester United uradio sa Martialom, tako želi i Liverpool sa Nevesom, koji je odigrao 37 utakmice prošle sezone za Porto. Međutim, nije se još dokazao na najvišem nivou, još uvijek nije zaigrao za seniorski tim Portugala. Ali u januaru bi mogao dokazati da je inspirativno pojačanje na Anfieldu, ako se ovaj transfer realizuje.

Prema pisanju Mirrora, trener za razvoj prvog tima Liverpoola je rekao da Ruben posjeduje izvanredan talenat i odmah ga preporučio Klopp-u, koji je ovog mladića pratio i kada je bio u Borussia Dortmundu.

Inteligentan sa loptom, i kvalitet se slaže sa njegovom upornošću. Neves ima potencijal da izraste u svjetsku klasu. Liverpoolu to nedostaje otkako je Xabi Alonso otišao u Real Madrid 2009. godine.

Pristup Nevesu od strane Liverpoola je imao pozitivan uticaj i podršku od igrača Redsa, sa neformalnom ponudom Liverpoola za ovog veznjaka.

Klopp je zatražio od komiteta za tranfere i finansije da on ima posljednju riječ na ovaj transfer i ostale transfere koji se budu događali na Anfieldu. Sve u svemu, za Liverpool se smiješi lijepa budućnost ako se sve bude odvilo po planovima Jurgen Kloppa.
[touchcarousel id=’1′] Kladjenje forum

Oznake: