NaslovnicaVijestiPočeli pregovori, PSG dovodi golmana svjetske klase!

Počeli pregovori, PSG dovodi golmana svjetske klase!

PSG želi da dovede golmana svjetske klase, te već je počeo pregovore sa jednim od najboljih svjetskih čuvara mreže!

Golman Chelseaja Thibaut Courtois mogao bi od sljedeće sezone da stoji na golu PSG-a, ukoliko tokom pregovora, koji su počeli u ponedjeljak, postigne dogovor sa čelnicima “svetaca”.

Belgijski reprezentativac je početkom sedmice u jednom londonskom hotelu tokom dvosatnog sastanka sa izaslanicima PSG-a razgovarao o finansijskim i sportskim aspektima eventualne suradnje, koja je ipak još uvijek “na dugačkom štapu”.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Courtiois želi da brani u ekipi koja može da se uključi u borbu za osvajanje Lige prvaka, i, prema izvorima bliskim sjajnom čuvaru mreže, upravo bi to mogao da bude jedan od kamena spoticanja u pregovorima sa Parižanima, zbog toga što Thibauta brine nedostatak pobjedničkog DNK u Paris Saint-Germainu.

Posao “svecima” značajno će otežati madridski Real, koji je Courtoisa želio da angažuje tokom zimskog prijelaznog roka, ali je posao, prema istom izvoru, propao u posljednjem trenutku pa su pregovori odloženi za ljeto.

Transfer glasine: Griezmann od ljeta u novom klubu, Arsenal dovodi veliko pojačanje u odbrani, Everton se zanima za nogometaša Milana

Prekipjelo im: Burna reakcija igrača PSG-a zbog Neymara!

Courtois nije krio želju da se vrati u Španjolsku, jer mu djeca žive tamo sa njegovom bivšom djevojkom, te je priznao da mu teško pada odvojenost od njh.

“Ne vidim razlog zašto da ne potpišem novi ugovor s Chelseajem, ali želim razmotriti sve mogućnosti. Nije pravi trenutak za brzu odluku. Ni za Chelsea, ni za mene. Za nekoliko mjeseci opet ćemo sjesti i razgovarati otvoreno. U osnovi, želim ugovor prije kraja sezone” izjavio je nedavno Courtois.

[su_cashout]

Courtoisa mnogi smatraju jednim od najboljih golmana na svijetu, i on je u sezonama 2012/13 i 2013/14 osvojio trofej Ricardo Zamora (golman koji ima najmanji prosjek primljenih golova po utakmici) dok je bio na posudbi u Atlético Madridu.

Courtois je svoj seniorski međunarodni debi upisai 2011. Zabilježio je 53 nastupa i igrao je za Belgiju na Svjetskom prvenstvu 2014.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!