Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

PSG ostao dužan posljednju plaću Zlatanu Ibrahimoviću

Prije par dana engleski novinari upitali su napadača Manchester Uniteda, Zlatana Ibrahimovića što mu najviše nedostaje iz njegovog bivšeg kluba, francuskog prvaka, Paris Saint-Germaina, a švedski nogometaš je odgovorio – “Nedostaje mi posljednja plata u PSG.”. Mnogi su mislili da je samo riječ o šali koja je karakteristična za Zlatana Ibrahimovića, no izgleda da je francuski prvak stvarno ostao Šveđaninu dužan posljednju platu sa bonusima u iznosu od 3 milijuna eura!

zlatanibrahimovicmanchesterunitedvmanchester3lvht7bofdzl

Takvu informaciju objavio je ugledni švedski list Expressen koji tvrdi da PSG Ibri duguje, pored plate od 3 milijuna eura, i bonuse za osvojenu ligu i kup. Isti list navodi da je Ibrahimović spreman i na dužbu, ukoliko francuski klub ne isplati dugovanja prema njemu.

Na odgovor PSG-a nije se dugo čekalo. Iz Zlatanovog bivšeg kluba su poručili da je Šveđanin sam kriv što mu nije isplaćena posljednja plata i pozvali ga da izvrši svoje obaveze.

“Klub je uvijek poštovao svoje obaveze. Njegovih 48 mjeseci plate je uredno isplaćeno na vrijeme, a sada čekamo dokumente koje nam je zakonski dužan dostaviti kako bismo mu mogli isplatiti i preostalu”, poruka je PSG-a.

Rijetko koji igrač može da se pohvali karijerom kakvu ima Zlatan Ibrahimović. Karijeru je počeo u švedskom Malmeu, a od 2001. do 2004. nastupao za Ajax, zatim prelazi u Juventus. Njegove odlične partije u Juventusu primijetili su čelnici Intera koji su ga doveli u svoje redove. Zatim je nastupao još i za Barcelonu, PSG, te ovo ljeto prešao u United.

Za švedsku reprezentaciju debitovao je 2001. godine, a oprostio se nakon neslavnog Europskog prvenstva ove godine u Francuskoj.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Oznake: