NaslovnicaVijestiPSG ponudio Barcinoj superzvijezdi 40 miliona eura godišnje!

PSG ponudio Barcinoj superzvijezdi 40 miliona eura godišnje!

Neymarov bivši agent otkrio je da je PSG Barceloninom nogometašu, Neymaru, ponudio platu od nevjerovatnih 770 hiljada eura sedmično.

Neymar

Brazilski reprezentativac nedavno je stavio potpis na novi petogodišnji ugovor, tokom ovog ljeta, ali francuski klub je pred 24-godišnjaka stavio na sto rekordnu ponudu, kako bi privolio Neymara da pređe u njihove redove.

Prema Wagneru Ribeiru, koji je zastupao Neymara u prošlosti i ostao je blizak porodici, PSG je bio spreman da Barceloni plati čak 190 miliona eura za obeštećenje, a Brazilcu ponudi godišnju zaradu od 40 miliona eura.

“Bio je vrlo blizu PSG-u. Zarađivao bi oko 40 miliona neto” rekao je Ribeiro za ESPN Brazil.


“Neymar je takođe bio blizu transfera u Manchester United, ali produžio je ugovor sa Barcelonom za manje novca, jer je želio da ostane u Barceloni.”

Neymar tek treba da upiše premijerni nastup za katalonski klub u ovoj sezoni, nakon što je predvodio Brazil do olimpijskog zlata u domovini prošlog mjeseca. Poslednja sezona na Camp Nou bila mu je najuspješnija dosad. Direktno je zaslužan za 36 golova u 34 utakmice (24 gola, 12 asistencija), što je prvi put da je učestvovao u više golova nego što je odigrao utakmica u sezoni, za tri sezone boravka u Barceloni.

Neymar je iz Santosa u Barcelonu došao na ljeto 2013. godine, u kontroverznom transferu “teškom” preko 80 miliona eura. Sa Barcelonom je do sada osvojio šest trofeja: dva španjolska prvenstva, Ligu prvaka, Kup kralja, španski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!