NaslovnicaVijestiPSG sprema ponudu od 60 miliona eura za jednog od najboljih europskih...

PSG sprema ponudu od 60 miliona eura za jednog od najboljih europskih golmana

Prema pisanju francuskih medija, Paris Saint Germain sprema ponudu od čak 60 miliona eura za golmana Atletico Madrida Jana Oblaka.

PSG sprema ponudu od 60 miliona eura za Oblaka

Kako navodi L’Equipe du Soir, španjolski klub ga ne želi pustiti za manje od te cifre. Katarski vlasnici ne bi imali problema sa plaćanjem tog iznosa, jer na golu žele što prije zaijeniti Kevina Trappa, koji je u klub stigao 2015. godine i do sada skupio 65 nastupa, ali nije impresionirao ove sezone, pogotovo u Ligi prvaka.

Za Oblaka je također zainteresovan i Manchester United, čiji David De Gea bi mogao napustiti klub ovog ljeta.

24-godišnji slovenski reprezentativac je stigao u Atletico Madrid 2014. godine nakon neuspješnog perioda u Benfici za 16 miliona eura, te je tako postao najskuplji golman u povijesti La Lige.

Od tada se razvio u jednog od najboljih golmana na svijetu, te je svojim nastupima pomogao klubu da stigne do prošlogodišnjeg finala Lige prvaka. Obranio je penal u polufinalu protiv Bayern Munchena, te je iste sezone osvojio nagradu za najboljeg golmana u La Ligi, u kojoj je primio samo 18 golova.

U 111 nastupa za Atletico Madrid svoju mrežu je sačuvao netaknutom u njih 66, pa ne iznenađuje da je interes za njega veliki. Njegov agent Miha Mlakar je nedavno priznao da postoje dva kluba zainteresovana za njega, te da je jedan od njih iz Velike Britanije.

[su_bet365__1m_spectacular]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!