NaslovnicaVijestiRadamel Falcao: Evo ko je glavni krivac za pad moje forme

Radamel Falcao: Evo ko je glavni krivac za pad moje forme

Evo ko je glavni krivac za pad forme El Tigre-a, tako barem on tvrdi. Radamel Falcao više nije isti igrač kakav je nekad bio i to možemo reći sa sigurnošću. Kolumbijski napadač je imao vrlo lošu sezoni i čini se da je na putu da ispadne iz elitnog nivoa nogometa.

Evo ko je glavni krivac

Nakon što je prvobitno došao u Manchester United u 2014. godini, ubrzo je postalo jasno da je Falcao izgubio onaj svoj tempo, zbog te povrede koljena. On je postigao četiri gola za Crvene đavole i bio čak prebačen u U21 ekipu u jednom trenutku.

Chelsea ga je naredne sezone posudio na cijelu sezonu, gdje su morali platiti 7 miliona samo što će ga dovesti na posudbu. Ubrzo nakon toga su zažalili zbog te odluke. Ne samo da Falcao nije impresionirao ni jednom u njegovih 11 utakmica za Plavce, nego je također pretrpio teške ozljede butine, što ga je načinilo vrlo neupotrebljivim. Postigao je samo jedan gol za Chelsea.

Niko ne voli da vidi nogometaša kako pati od pada forme, ali ne možemo prihvatiti najnoviji izgovor Falcaa za to. Ne samo da je rekao da je nedostatak nogometa u prvom timu Chelseaja košao ga forme, ali je prilično bizarno ukazao da u Manchester Unitedu nije mogao pokazati šta može zbog toga što je Sir Alex Ferguson otišao u penziju.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

“Oporavio sam se od koljena, ono što se sada događa je da od tada nisam dobio priliku da igram cijelu sezonu da povratim to povjerenje i ponovo budem konkurentan.”

To je naravno razumljivo. Većina igrača zahtijeva niz utakmica da bi se mogli vratiti u najbolju formu, ali on je bio taj koji se odlučio pridružiti Chelseaju. On je znao da će se takmičiti sa Diegom Costom za mjesto u napadačkom sistemu Jose Mourinha.

Falcao je također smatrao da mu Fergusonov odlazak iz Manchester Uniteda nije pomogao, iako je stigao u ljeto 2014. godine, godinu dana nakon što je Škot podnio ostavku.

“Bilo je to zbog specifičnih okolnosti.”

“U Monacu, bila je to odluka vlasnika koji su me natjerali da odem u Manchester United, tada je došao novi trener nakon 25 godina i nisam mogao dobiti šansu da se dokažem.”

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!