NaslovnicaVijestiRADAMEL FALCAO OTKRIO: Mogao bih se vratiti u taj klub kad budem...

RADAMEL FALCAO OTKRIO: Mogao bih se vratiti u taj klub kad budem odlazio iz Monaca!

Napadač i zvijezda Monaca Radamel Falcao priznao je kako bi se jednog dana mogao vratiti u Atletico Madrid, nakon što se suočio sa svojim bivšim klubom jučer u Ligi prvaka. Kolumbijac je u igru ušao sa klupe u 55. minuti, te je promašio penal u 83. minuti u porazu njegovog tima rezultatom 2-0. ‘Kneževi’ će tako takmičenje u ovosezonskoj Ligi prvaka završiti na posljednjem mjestu u svojoj grupi A, unatoč tome što im je preostala još utakmica šestog kola protiv Borussije Dortmund.

Falcao želi nazad u Atletico Madrid

Falcao je u dvije sezone, koliko je proveo u dresu ‘Jorgandžija’ postigao čak 70 golova na ukupno 91 odigranoj utakmici, a španjolsku prijestolnicu je napustio u ljeto 2013. godine, kada je stigao upravo u Monaco u transferu vrijednom čak 43 miliona eura. Njegov trenutni ugovor sa francuskim velikanom ističe na kraju sljedeće sezone, a nakon jučerašnje utakmice je priznao kako bi se mogao vratiti u Atletico, sa kojim je osvojio Europsku ligu u sezoni 2011/12, te UEFA Superkup i Kup Kralja sezonu kasnije.

Naime, rekao je: “Nikad ne znamo što će se dogoditi u budućnosti. Naravno, Atletico Madrid će mi uvijek biti u srcu. Ne znam da li ću otići tamo, možda nakon što mi istekne ugovor sa Monacom, ne znam što će se dogoditi. Uvijek ću biti navijač Atletico Madrida.” Zatim je dodao i kakav je osjećao bio igrati protiv kluba u kojem je proživio možda i najbolje trenutke u karijeri: “Osjećaji su pomiješani, sjajno sam dočekan od strane navijača, koji su mi, kao i obično, pružili ljubav. Međutim, moramo razmišljati o utakmici kod kuće u subotu (protiv Montpelliera).”

O poklonu, kojeg su mu uručili iz Atletico Madrida, 32-godišnjak je rekao: “Uvijek sam zahvalan i sretan, ne samo zbog osvojenih trofeja i postignutih golova, već i zbog svih ljudi koji su mi zahvalni na trudu i angažmanu. To su vrijednosti ovog kluba, zahvalan sam svima i vječno ću čuvati ovaj suvenir.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!