NaslovnicaVijestiRafa Benitez: "Ovo je pravi razlog zbog kojeg sam došao u Newcastle"

Rafa Benitez: “Ovo je pravi razlog zbog kojeg sam došao u Newcastle”

Novi menadžer Newcastle Uniteda, Rafa Benitez otkrio je pravi razlog zbog kojeg je došao u ovaj engleski klub. Kako on kaže, dugo je čekao ponudu iz Engleske kako bi mogao tamo biti sa svojom familijom, i ako mu je vjerovati, to je jedini razlog.

Rafa Benitez

Nakon što je otpušten iz Real Madrida, priznao je da je dobijao mnoge ponude od europskih timova, ali nije bilo nijedne iz Engleske. Sada, kada je napokon došla, i to iz Newcastle Uniteda, Benitez se nije dvoumio. Newcastle je trenutno na 19. poziciji u Premiershipu te je vrlo moguće da će sledeću sezonu nastaviti u Championshipu, ali Rafael Benitez ne misli tako – čvrsto je uvjeren u opstanak.

Kada je Steve McLaren dobio otkaz rijetko ko je vjerovao da bi osvjač Lige prvaka mogao doći u Newcastle, piše Daily Express.

“Imao sam ponude iz različitih zemalja, ali sam čekao Englesku. Newcastle je veliki klub. Bio sam odvojen od svoje porodice koja je u Engleskoj dvije i pol godine, i to je jedini razlog zbog kojeg sam se vratio.”

Newcastle je Benitezov treći engleski klub nakon uspješne šestogodišnje pustolovine u Liverpoolu između 2004. i 2010. godine, a onda je bio privremenu u Chelseaju u sezoni 2012/2013.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Benitez je osvajao europske trofeje sa Liverpoolom i Chelseajom, ali njegov prioritet sada u Newcastleu je opstanak u elitnom rangu engleskog fudbala.

Vlasnik West Hama, David Sullivan ljetos je rekao da je Benitez bio blizu dolaska u njegov klub, ali od tog nije bilo ništa.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!