NaslovnicaVijestiRafael Benitez: On će igrati veliku ulogu u borbi za opstanak

Rafael Benitez: On će igrati veliku ulogu u borbi za opstanak

Novi trener Newcastle Uniteda Rafael Benitez smatra da će Siem de Jong, koji se za mučio sa pronalaskom prave forme otkako je stigao u klub, igrati veliku ulogu u ‘spašavanju’ tima od ispadanja iz Premier lige.

On će igrati veliku ulogu

De Jong je potpisao za “svrake” u ljeto 2014. godine, ali do sada je odigrao manje od 20 utakmica u Premier ligi, a postigao je sao jedan gol za engleski klub.

No, Benitez vjeruje u svog napadača i smatra da će Nizozemac dio njegovih planova. De Jong bi mogao početi od prve minute utakmicu protiv Norwich Cityja koja je na rasporedu ovog vikenda, a španjolski stručnjak je pun hvale na račun njegovog kvaliteta.

“Zasigurno će De Jong igrati ključnu ulogu, jer on je dobar igrač, ima kvalitet i iskustvo. U ovom trenutku nam je potrebno iskustvo, trebamo igrače koji razumiju igru i koji mogu igrati pod pritiskom.”

“To je najteža stvar, igrati pod pritiskom. Neki igrači su dobri, ali se muče zbog ogromnog pritiska, ali on će biti vrlo važan za ostatak sezone.”

Newcastle trenutno zaostaje tri boda za Norwichem, koji se nalazi na 17. mjestu u Premier ligi, jedno mjesto iznad zone ispadanja, a Benitez se nada prvoj pobjedi na klupi svog novog tima, koja bi im znatno pomogla u ostvarivanju cilja, a to je opstanak u ligi.

No, Newcastle ima i utakmicu manje od Norwicha, tako da bi pobjeda u subotu bila od velikog značaja, a čini se da bi De Jong mogao igrati veliku ulogu u toj utakmici.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!