NaslovnicaVijestiRafael Benitez doveo prvo pojačanje za Premier ligu

Rafael Benitez doveo prvo pojačanje za Premier ligu

Newcastle United je postao prvak Championshipa posljednjeg dana sezone, te se tako vratio u Premier ligu samo sezonu nakon što je ispao iz iste.

Newcastle United kupio Christiana Atsua

“Svrake”, uprkos tome što su razočarale navijače ispadanjem iz prvog ranga engleskog nogometa, imale su prosječnu posjetu od 51.000 u Championshipu.

Kako navode mediji, trener kluba Rafael Benitez na raspolaganju će imati čak 100 miliona funti na pojačavanje tima.

Nakon razgovora sa predsjednikom kluba Mikeom Ashleyem, Benitez je rekao: “Zadovoljan sam kako je sastanak prošao i pozitivnim pristupom obje strane da nastavimo graditi na onome što smo započeli ove sezone.”

“Bit će izazova prije toga, ovo ljeto neće biti lagano, ali nastavljamo raditi naporno i razvijati tim do početka nove sezone.”

Prema pisanju izvora bliskih klubu, španjolski stručnjak je već dogovorio prvi ovoljetni transfer, a u pitanju je otkup ugovora posuđenog igrača iz Chelseaja Christiana Atsua, koji će koštati oko 6 miliona funti.

Reprezentativac Gane je u dobroj formi ove sezone, u ukupno 35 nastupa u svim takmičenjima postigao je 5 golova i podijelio 3 asistencije.

S obzirom da ima tek 25 godina i da su najbolje igračke godine pred njim, Benitez je napravio sjajan posao kupivši ga za tek 6 miliona funti.

[su_bet365__1m_spectacular_veliki]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!