NaslovnicaVijestiRafael Benitez traži samo jednu stvar uoči meča sa Sunderlandom

Rafael Benitez traži samo jednu stvar uoči meča sa Sunderlandom

Novi trener Newcastle Uniteda pred kojim je težak zadatak, a to je opstanak u Premiershipu, Rafael Benitez uputio je otvoreno pismo navijačima koje prenosi Newcastle Chronicle. Bivši trener Real Madrida, Liverpoola i Chelseaja zahvalio je navijačima na iskrenom i toplom prijemu otkako je prošle sedmice preuzeo ekipu od otpuštenog Stevea McClarena.

Rafael Benitez

“Bio sam na protivničkoj klupi na St. James Parku i znam da će me, kada budem zauzeo mjesto na domaćoj klupi, podržati jedni od najstrastvenijih navijača na svijetu. Snaga vaš čuvene potpore je jedna od stvari koje su me privukle ovom klubu. U nedjelju Sunderland se neće suočiti samo sa 11 igrača na terenu, već i s jakom vojskom od 50.000 navijača. Nadam se da nećete potcijeniti važnost vaš uloge. Vi možete napraviti ključnu razliku”, govori Benitez u pismu.

Newcastle je poslije 29 utakmica u Premiershipu pretposljednji 19. na tablici sa 24 boda i nalazi se bod od sigurne zone i 17. mjesta koje zauzima njegov veliki rival Sunderland.

Dueli crno-bijelih i crveno-bijelih nazivaju se i “Tyne-Wear” derbi i jedan su od najvećih rivalstava na Otoku, ali i europskom fudbalu. Obje ekipe su do sada u svim takmičenjima ostvarile po 53 pobjede, a 49 utakmica završene su remijem. U Premijer ligi Newcastle ima 51 pobjedu a Sunderland 47, a 43 utakmice završene su neriješenim rezultatom.

“Napravimo zvučni zid i crno-bijeli val. Siguran sam da će se obje strane poštovati, to je važno, ali ne sumnjam da će atmosfera koju ćete stvoriti biti električna.”, dodaje španski strateg.

Međutim, trener Sunderlanda, Sam Allardyce napravio je potpuno suprotno od onoga što je uradio Rafael Benitez. Naime, on je svojim igračima dao slobodan dan pred utakmicu.

“Učinio sam suprotno od Rafe i dao sam igračima slobodan dan. Ne možemo biti fizički spremniji nego što smo sada. Mentalno stanje igrača u derbiju je za mene najvažnije. To će odlučiti da li će ekipa pobijediti. Ako ne budemo psihički jaki i ne podnesemo dobro pritisak, onda će biti teško.”, kaže Allardyce.

Meč između Newcastlea i Sunderlanda igra se u nedelju od 14:30 na stadionu Newcastlea, St. James Parku.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!