NaslovnicaVijestiRaiola otkrio zašto je Pogba izabrao United ispred Reala

Raiola otkrio zašto je Pogba izabrao United ispred Reala

Paul Pogba odbio je ponudu Real Madrida, zato što je želio da se vrati kući u United, prema tvrdnjama njegovog menadžera Mina Raiole.

Pogba imenovao

Super-agent progovorio je o ovom transferu prvi put nakon što je njegov klijent zadužio dres Manchester Uniteda, u rekordnom transferu iz Juventusa. Raiola je takođe rekao da je Mourinho želio da ga dovede u svoje redove još u Chelseaju.

23-godišnji Pogba, dovodio se u vezu s Real Madridom prije prelaska u United, a Raiola je potvrdio da je trener Real Madrida, Zinedine Zidane bio zainteresovan da vidi sunarodnjaka u svojim redovima, uz još pet ili šest klubova koji su imali na meti sjajnog veznjaka.

Međutim, Raiola je otkrio da mu se Pogba povjerio nakon završetka Eura, te da mu je rekao da je njegovo srce oduvijek težilo povratku na Old Trafford, sa kojeg je otišao 2012. godine, nakon što je prošao njihove mlađe kategorije.

KLADI SE
“Nijednom nismo razgovarali o transferu tokom eura. Bio je razočaran porazom u finalu”, rekao je Raiola Telefootu.

“Jasno mi je naglasio šta želi. Za Paula, Manchester je oduvijek bio njegova kuća”.

“Zidane ga je takođe želio dovesti u Real, kao još 5-6 klubova. Manchester United je sada jači sa mojom igračem, Real nije”.

Raiola takođe tvrdi da je Jose Mourinho pokušao da ga dovede dok je još bio na klupi Chelseaja.

“Bio je Mourinhova želja prošle godine, ali tada nije bio pravi trenutak”, dodao je Raiola.

United je juče savladao Hull na gostovanju golom Marcusa Rashforda u sudačkoj nadoknadi, a Pogba je proveo na terenu svih 90 minuta. Uoči reprezentativne pauze, tim Josea Mourinha dijeli vrh tabele sa Chelseajem i gradskim rivalom Manchester Cityjem. Sva tri tima imaju maksimalnih 9 bodova nakon odigrana tri kola.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!