NaslovnicaVijestiRakitić govorio nakon poraza, impresivna statistika Lea Messija

Rakitić govorio nakon poraza, impresivna statistika Lea Messija

Barcelona je danas poražena od Valencije sa 2-1 na svom Camp Nouu i tako dovela u pitanje osvajanje titule. Od mogućih 12 bodova, koliko je Barcelona mogla osvojiti u posljednja četiri kola, osvojila je samo jedan (remi 2-2 protiv Villarreala).

Rakitić

Raktiću je danas upisan autogol, iako taj autogol više ide na dušu golama Claudija Brava. Rakitić je danas upisao svoju 180 utakmicu u španskoj Primeri.

“To je nogomet. Imali smo stvarno jako puno prilika. Izašli smo na teren s jasnim stavom da želimo pobjedu i imali smo ogromnu želju, ali jednostavno nije išlo. Sreća je danas bila na strani Valencije. Poraz je bolan, a sada jednostavno moramo pobijediti sve utakmice do kraja”, rekao je Rakitić pa dodao:

Hrvatski reprezentativac ne očekuje da će biti lako do kraja sezone.

“Moramo se skupiti i pobijediti sve do kraja. Neće biti lako, ali zbog pristupa kakvog smo imali danas ja sam optimstičan. Radit ćemo naporno i dati sve od sebe”, rekao je Rakitić nakon susreta.

[su_bet_at_home_1]

Jedan od najboljih igrača Barcelone, iako nije baš u formi posljednjih par utakmica, Lionel Messi postigao je svoj 500. gol u karijeri i tako postao najlmađi igrač koji je postigao 450 ili više golova za europski tim. Messi ima 28 godina, a za Barcu je postigao 450 golova, dok je za reprezentaciju Argentine 50. Za to mu je trebala 632 utakmica, što znači 0.8 golova po utakmici. Zanimljivo je još da je Argentinac od svojih 500 golova čak 406 njih postigao lijevom nogom.

Najuspješnija godina mu je bila 2012. kada je postigao ukupno 91 gol, a 40 ili više golova je zabijao osam uzastopnih sezona. Šta drugo reći osim – impresivno?

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!