NaslovnicaVijestiRakitić: Nije bila nimalo jednostavna utakmica

Rakitić: Nije bila nimalo jednostavna utakmica

Nogometaši Barcelone upisali su veoma važnu pobjedu protiv Ekipe Betisa na stadionu Benito Villamarin u Sevilli pred oko 44 hiljada gledatelja. Gosti su slavili sa 0-2, a golove su postigli hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić u 50. minuti, te Luis Suarez u 81. minuti.

Rakitić

Barcelona je ovom pobjedom došla korak bliže ka tituli, trenutno imaju 85 bodova, nalaze se na prvom mjestu, a do kraja je ostalo još dva kola. Drugoplasirani Atletico Madrid koji ima isto bodova danas je slavio na svom stadionu protiv Raya Vallaceana sa 1-0 golom Antoinea Griezmanna, a ekipe Diega Simeonea igrala je u dosta izmjenjenom sastavu s obzirom da ih sljedeće sedmice očekuje revanš utakmica protiv Bayerna u Ligi prvaka. Atletico je igrao bez čak šest standarnih igrača, no na kraju su ipak došli do pobjede.

Strijelac Barceloninog prvog gola večeras, Ivan Rakitić rekao je da su očekivali tešku utakmicu, te da su ipak zasluženo slavili.

“Ovdje nikada nije lako igrati, ali mi smo odigrali jako dobru utakmicu. Imali smo jak intenzitet i zaslužili smo pobjedu. Moramo ovako nastaviti do samog kraja. Betis je momčad koja jako pritišće na svom terenu i ovdje nikome nije lako. Međutim, osvojili smo ta tri boda i to je najvažnije”, rekao je nakon susreta Ivan Rakitić.

Zadovoljstvo nije mogao sakriti ni trener katalonskog tima, Luis Enrique koji je ubijeđen da nijedan od tri kandidata neće odusati od titule do zadnjeg trenutka.

“Dominirali smo od samog početka iako je uvijek teško igrati kod Betisa. Koncnetrirani smo samo na sebe. Ne želimo niti razmišljati o drugim momčadima. Sve držimo u svojim rukama. Mislim da do kraja neće posustati niti jedan od nas tri kandidata, ali kao što sam rekao mi sve držimo u svojim rukama i moramo pobijediti sve utakmice do kraja.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!