NaslovnicaVijestiSergio Ramos sreo svog idola iz mladih dana

Sergio Ramos sreo svog idola iz mladih dana

Kažu da nikada ne dobijete priliku da sretnete svog idola, no stoper Real Madrida, Sergio Ramos, imao je to zadovoljstvo.

idola

Nakon pobjede nad Napolijem u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Santiago Bernabeu (3:1), defanzivac “kraljevskog” kluba, Sergio Ramos, dobio je priliku da upozna jednog od svojih idola iz djetinjstva.

Nije krenulo dobro za Madriđane, već u osmom minutu je Insigne utišao Santiago Bernabeu. Hamšik je poslao loptu u prazan prostor, Navas krenuo da istrčava, što je Insigne pratio, šutirao sa oko 25 metara i zatresao mrežu.

Ipak, slavlje gostiju je bilo kratkog daha, jer je Benzema već u 19. minutu anulirao prednost protivnika. Carvajal je odlično ubacio loptu, a snažni napadač bio najviši u skoku. Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

Već na startu drugog dijela, u 49. minutu, Ronaldo je odlično prošao po desnoj strani, poslao povratni pas za Kroosa, a Nijemac veoma preciznim udarcem doveo svoj tim u vođstvo. Konačan rezultat je postavio Casemiro u 54. minutu eurogolom. Albiol je izbio loptu, a Casemiro je sačekao i fenomenalnim volejom matirao Reinu koji je pokušajem parade samo dodatno uljepšao pogodak.

Poslije obavljenog posla, Ramos je razmijenio dresove sa bivšim argentinskim reprezentativcem Claudiom Caniggiom, napadača koji je tresao mreže u dresovima River Plate, Atalante, Rome, Benfice i Boca Juniorsa, prepoznatljivom po dugoj plavoj kosi.

Ramos je možda izabrao drugačiji put u karijeri, spriječivši više golova nego što ih je postigao, no u svojim mlađim danima je imao frizuru sličnu njegovom miljeniku Caniggi.

Španjolski nogometaš je od tada značajno promijenio svoj imidž, no svakako je bio oduševljen što je imao priliku da sretne idola iz djetinjstva.

Ramos je na svom Twitteru napisao: “Njegovi golovi su me inspirirali, kao i njegova kosa”.

Manchester United – St. Etienne besplatan prenos u HD rezoluciji, bez reklama i registracije!

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!