NaslovnicaVijestiRangnick: Ronaldo i Messi su preskupi i prestari!

Rangnick: Ronaldo i Messi su preskupi i prestari!

Sportski direktor RB Leipziga, Ralf Rangnick, izjavio je kako su dva najbolja svjetska igrača, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi “preskupi i prestari za Leipzig”.

preskupi

Leipzig je za sedam godina prešao četiri ranga natjecanja, a ove sezone je hit Bundeslige, pošto poslije 13 kola zauzima prvo mjesto na tablici s tri boda više od aktualnog prvaka Bayerna.

Rangnick je 2012. godine preuzeo funkciju kada je Leipzig bio u četvrtoj ligi i poznat je po razvoju mladih i talentiranih igrača u klubu koji financira Red Bull.

“Bilo bi apsurdno misliti da bi moglo uspjeti s njima. Oni su preskupi i suviše stari”, rekao je Rangnick za France Presse.

Upitan šta misli o poređenju sa Leicesterom, prošlosezonskim čudom i šampionom Premier lige, Rangnick je rekao:

“Jedino zajedničko što imamo sa njima su prva dva slova u imenu. Gledamo samo sebe, i na to smo koncentrisani.”

Prosječna starost nogometaša u ekipi Leipziga je 23 godine.

RB Leipzig je u sjajnom nizu od osam uzastopnih pobjeda u Bundesligi, a u sledećem kolu gostuju poslednjeplasiranom Ingolstadtu.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!