NaslovnicaVijestiSam Allardyce upozorava: Ništa još nije gotovo

Sam Allardyce upozorava: Ništa još nije gotovo

Trener Sunderlanda Sam Allardyce rekao je da borba za opstanak u Premier ligi još nije gotova i dodao da navijači kluba ne bi trebali biti opušteni.

Sam Allardyce

“Potrebno nam je da ponovno odigramo kao protiv Chelsea i da imamo istu potporu, pogotovo u drugom poluvremenu. Ne dolazite na stadion Svjetlosti s očekivanjem da smo opstanak obezbijedili, jer nismo”, rekao je Sam Allardyce.

Sunderland poslije 36 utakmica zauzima 17. mjesto sa 35 bodova, jednim više od najvećeg rivala Newcastlea, koji je 18.

“U subotu smo protiv Chelseaja (3:2) imali sjajnu podršku. Navijače smo podigli s njihovih mjesta. Tako mora biti iu srijedu, na narednoj utakmici. U srijedu je bitan samo rezultat”, objasnio je Allardyce.

Sunderland će u srijedu od 20:45 dočekati Everton u zaostaloj utakmici 30. kola Premier lige, dok će u nedjelju u posljednjem kolu biti gost Watforda.

Ekipi Sama Allardycea za siguran opstanak u Premier ligi su u naredna dva kola potrebna tri boda.

“Biti na dnu tablice nekoliko mjeseci nije ugodno, ali sada je sve u našim rukama. Moramo biti izuzetno profesionalni u srijedu ako želimo da ostanemo u ligi”, rekao je Allardyce.

[su_sportingbet]

Ove sezone, Sunderland je u 36 utakmica osam puta slavio, upisao 11 remija, a imaju i 17 poraza što ih je trenutno postavilo na 17. mjesto Premiershipa što je van opasne zone. Imaju 35 bodova, a Newcastle United je iza njih sa bodom manje.

Sam Allardyce je u svojoj trenerskoj karijeri, pored Sunderlanda trenirao i Newcastle United, Blackburn Roverse, West Ham United, Bolton, Notts County, Blackpool. U svojoj igračkoj karijeri, Allardyce je za Sunderland upisao 25 nastupa, a najveći dio svoje igračke karijere proveo je u Bolton Wanderersima.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!