NaslovnicaVijestiRanieri o planovima za sledeću sezonu

Ranieri o planovima za sledeću sezonu

Menadžer novopečenog šampiona Premier lige Leicester Cityja, Claudio Ranieri, naglašava da je protiv dovođenja superzvijezda u njegov tim, iako su postali šampioni.

Ranieri

Italijan je rekao da želi da zadrži ekipu na okupu, i rekao je igračima da će biti kraljevi ukoliko odluče da ostanu u taboru Lisica.

Leicester, jedan od autsajdera u ligi pred početak sezone, za koeficijentom za osvajanje titule od čak 5000, postali su novi šampioni Premier lige, po prvi put u klupskoj istoriji, nakon remija Chelseaja i Tottenhama na Stamford Bridgeu, ostavljajući ih na nedostižnih sedam bodova prednosti dva kola prije kraja.

Leicester će se sledeće sezone takmičiti u grupnoj fazi Lige prvaka, i to kao nosilac jedne od osam grupa, ali uprkos tome, Ranieri nije opterećen osvježavanjem kadra i bombastičnim transferima.

“Ne trebamo superzvijezde, dovoljni su nam naši igrači. Vidjeli ste da smo u januaru kupili samo Demaraia Graya i Daniela Amarteya”, rekao je Ranieri.

“Želim da ojačam kadar dovođenjem pravih igrača, ne velikim zvijezdama. Rano je reći da trebamo pet, šest, sedam ili osam pojačanja. Tek ćemo vidjeti, naprije bih volio da zadržim sve sadašnje igrače.”

“Međutim, ukoliko mi neko od mojih igrača kaže da želi da ide, pokušaću da ga ubijedim da ostane. Svima ukazujem na to da je ovo fenomenlan klub, osvojili smo titulu, možemo napraviti nešto dobro i u narednim godinama.”

“Vrlo mi je važno da moji momci naprave pravi odabir, pošto su oni za mene poput sinova. Leicester će dugoročno ostati na vrlo visokom nivou.”

[su_netbet_bonus50_veliki]

Što se tiče njegovog ugovora, rekao je: “Potpisao sam ugovor na tri godine 2015, zašto bih potpisivao novi?”

Leicesteru će na subotnjoj utakmici protiv Evertona na King Power stadionu biti dodijeljen šampionski pehar, a Ranieri kaže da će mu to biti kruna karijere, zajedno sa jednim od njegovih prvih poslova u fudbalu, u Cagliariju.

“Da, nešto najbolje što mi se desilo. Ne zaboravljam gdje sam počeo i odakle, došao sam iz amaterskog ranga, i kada sam stigao u treću diviziju, i uspjeli smo da dođemo do Serie A, to je bila moja prva bajka.”

“Naravno da je osvajanje Premier lige nešto posebno, ali moje srce će uvijek biti uz Cagliari”, završio je Ranieri.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!