NaslovnicaVijestiRanieri otkrio zbog čega je htio završiti trenersku karijeru

Ranieri otkrio zbog čega je htio završiti trenersku karijeru

Trener prvaka Premier lige, Leicester Cityja, Claudio Ranieri otkrio je da je nakon lošeg starta trenerske karijere razmišljao o prestanku.

Htio završiti trenersku karijeru

Ranieri je ove sezone osigurao Leicesru prvu titulu prvaka Engleske u klupskoj povijesti. Međutim, talijanski stručnjak ipak priznaje da mu nije bilo nimalo lako u počecima trenerske karijere, kada je trenirao amaterske klubove Vigo Lameziju i Puteolanu.

“Na početku moje trenerske karijere u Lameziji, bili smo prvi na tabeli bez ijedne izgubljene utakmice, ali onda se desilo nešto čudno što mi se nije svidjelo. Ne želim vam reći šta, ali sam njima tada rekao zbogom i otišao”, rekao je Ranieri.

“Sljedeće godine sam preuzeo sličan tim. To je bila Puteolana koja je igrala u Seriji C i bila je bez igrača. Sjećam se da sam igrao jednu utakmicu sa samo deset igrača, ali opet se nešto čudno dogodilo i tada sam dobio otkaz. Onda sam sebi rekao ‘ovo nije posao za mene, volim teren, volim nogomet, ali ovdje je toliko politike, a ja nisam političar, ja sam običan čovjek’.”

“Zatim su nakon mene dali otkaze i sljedećoj dvojici trenera u istoj sezoni. Nakon toga su promijenili vlasnika, i taj novi vlasnik me nazvao da se vratim i završim sezonu. Tim je već bio ispao, ali su se igrači oglasili i izjavili da žele mene ponovo. Vratio sam se i odjednom sam dobio poziv Cagliarija, kojeg smo pobijedili. Bila je to pobjeda vrlo malog tima protiv velikog Caglarija, koji je bio među boljima u Seriji C. Od tada je sve krenulo lakše.”

Ranieri je stigao u Leicester u ljeto 2015. godine nakon razočaravajućeg perioda na klupi grčke reprezentacije, gdje je dobio otkaz nakon domaćeg poraza protiv Farskih otoka.

“Neki su mi rekli da je najgori trenutak moje karijere period u Grčkoj, ali ne, najgori trenutak je moj drugi mandat u Valenciji”, rekao je Ranieri.

64-godišnjak je preuzeo Valenciju 2004. godine, nakon što ih je prethodno već vodio u periodu od 1997-1999, a Valencia je u tom trenutku bila prvak Španjolske i osvajač Kupa UEFA-e.

“Rekao sam vlasniku i sportskom direktoru da će biti teška sezona, jer je tim prethodne sezone postigao toliko uspjeha. Osvojili su španjolsko prvenstvo i Kup UEFA-e pod vodstvom Beniteza. No, oni su mi odgovorili da su me vratili u Valenciju jer me tamo svi vole. Ja sam im rekao da će mi morati pomoći u ovoj sezoni, a oni su potvrdili da hoće. Zatim su mi dali otkaz.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!