NaslovnicaVijestiRanieri: Pogriješio sam što sam promijenio taktiku

Ranieri: Pogriješio sam što sam promijenio taktiku

Claudio Ranieri, menadžer Leicestera, priznao je da je pogriješio jer je promijenio taktiku u poslednjim utakmicama, nakon novog poraza “Lisica”.

promijenio taktiku

Trener nogometaša Leicestera Claudio Ranieri rekao je danas da je pogriješio što je promijenio taktiku u posljednjih nekoliko tjedana.

Šampion Engleske Leicester izgubio je danas od Southamptona sa 0:3 i nalazi se pet bodova od zone ispadanja. Golove za Saintse postigli su Ward-Prowse, Rodriguez i Tadić.

“U posljednje dvije utakmice sam promijenio taktiku pošto sam pokušao pomoći igračima da poboljšaju igru ​​i pronaći rješenje. Ali, možda sam napravio greške. Pogriješio sam u utakmici protiv Chelseaja s trojicom igrača straga, a pogriješio sam i danas kada sam htio da igramo drugačije”, rekao je Ranieri za Sky Sports.

“Moji igrači znaju što znači formacija 4-4-1-1 i znaju svoje pozicije. Želio sam da prikažemo više, ali pogriješio sam. Mislio sam da je mnogo bolje da im kažem da rade ono što oni vrlo dobro znaju”, dodao je talijanski trener.

On je rekao da je Southampton zasluženo pobijedio.

“Pokušali smo promijeniti formu. Pokušali smo napraviti priliku za gol, da smo ga postigli možda bismo imali šansu da promijenimo tijek utakmice. To nije izgovor. Oni su pobijedili, igrali su bolje od nas”, rekao je Ranieri.

U sledećem kolu Premier lige Leicester će gostovati Burnleyu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!