NaslovnicaVijestiClaudio Ranieri: "Samo da ostanemo mirni, blizu je Liga prvaka!"

Claudio Ranieri: “Samo da ostanemo mirni, blizu je Liga prvaka!”

Leicester City na korak je od senzacije, trofej Premiershipa nikada im nije bio bliži, i pitanje je hoće li ikada u budućnosti biti. Ali, sada imaju veliku priliku da naprave iznenađenje decenije u Premiershipu.

Claudio Ranieri

Leicester trenutno ima osam bodova prednosti od drugoplasiranog Tottenhama koji ima utakmicu manje.

Danas je Leicester minimalno slavio protiv Crystal Palacea sa 0-1. Jedini gol na utakmici postigao je Mahrez u 34. minutu na asistenciju Vardyja! Kakav tandem!

Trener ‘Lisica’, Claudio Ranieri rekao je da je ipak još rano govoriti o tituli, te da moraju ostati veoma mirni.

“Moramo da ostanemo mirni, jer nikada ne znaš šta može da se desi u svakoj utakmici Premiershipa. Možemo da pobijedimo, remiziramo i izgubimo. Ono što moramo da nastavimo da radimo je da guramo, jer je Liga prvaka jako blizu, a to bi bio fantastičan uspjeh”, rekao je Ranieri za BBC poslije utakmice.

“Nismo još u Ligi prvaka, ali smo jako blizu. Za dvije utakmice moći ću da kažem više”, dodao je Ranieri.

Ne postoje prave riječi kojima se može opisati Leicesterov performans u Premier ligi ove sezone. Prošle sezone su završili tek na 14. mjestu, a pretprošle se takmičili u Championshipu, drugom rangu engleskog fudbala. Ove sezone u 31-oj utakmici imaju 19 pobjeda, devet remija i samo tri poraza što je najmanje u cijeloj ligi. Tandem Vardy-Mahrez igra nevjerovatno ove sezone, zajedno su postigli čak 35 golova ove sezone, a primjera radi ekipa Manchester Uniteda je postigla samo dva gola više.

Mahrez i Vardy će vjerovatno promijeniti sredine nakon ove sezone, jer su za njih zainteresovani svi europski velikani od kojih bi većina bila spremna izdvojiti pozamašnu svotu novca kojoj Leicester neće moći odoljeti. Što se tiče trenera Ranijerija, on je 2014. najuren iz reprezentacije Grčke nakon poraza od Farskih Ostrva, a prije toga protiv Rumunije, a sada je – na vrhu Premier lige sa Leicester Cityjem!

[su_sportingbet]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!