NaslovnicaVijestiClaudio Ranieri: "Želim da vidim konja koji trči ka cilju!"

Claudio Ranieri: “Želim da vidim konja koji trči ka cilju!”

Još samo sedam kola ostalo je do kraja Premier lige. Leicester City je na pragu nevjerovatnog podviga kojeg se niko od njih nije nadao, ni oni najveći optimisti. Na početku sezone cilj im je bio opstanak, a sada cilj je – titula!

Claudio Ranieri

‘Lisice’ su u subotu savladale Crystal Palace i tako stekli osam bodova više u odnosu na Tottenham, pred utakmicu Tottenhama protiv Bournemoutha na White Hart Laneu.

Claudio Ranieri, italijanski trener na klupi Leicester Cityja želi samo da njegov tim ostane miran, i da smireno dočekaju preostalih sedam utakmica.

“Ostalo je još sedam utakmica do kraja, a to nije lak posao. Mi smo Leicester, nismo tim poput Uniteda, Cityja ili Chelseaja, da oni imaju prednost od osam bodova trka za titulu bi bila gotova. Sa nama to nije slučaj, moramo biti borbeni.”, kaže Ranieri.

Leicester je svoje prvobitne ciljeve odavno premašio, sada ciljaju na nešto više.

“Odavno smo osigurali Ligu Europe, sada pokušavamo Ligu prvaka. Navijači nam u svakoj utakmici skandiraju da osvojimo titulu, što je super, međutim moramo da ostanemo skoncentrisani i mirni, u preostalih sedam utakmica sve je moguće. Prije nekog vremena smo bili na posljednjoj krivini, sad smo na završnom pravcu – hoću da vidim konja koji trči ka cilju!”, riječi su ovog trenera.

Ranieri je otkrio detalje pobjede protiv Crystal Palacea koju je ‘Lisicama’ donio jedan od najboljih njihovih pojedinaca ove sezone, Riyad Mahrez.

“Rekao sam im: Sve je u vašim rukama. Moramo da se namučimo. Nisu nam bitni drugi timovi i njihovi rezultati. Niko nam ne pomaže. To je normalno, jer je to sport. Ako usput neko od kandidata izgubi biće bolje. Bićemo prvaci, ako se to ne desi, borićemo se da se desi.”, kaže 64-godišnji strateg i bivši selektor Grčke koji je dobio otkaz na mjestu selektora zbog poraza od Farskih Ostrva, a prije toga od Rumunije.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!