NaslovnicaVijestiRashford golom protiv Cityja oborio još jedan rekord

Rashford golom protiv Cityja oborio još jedan rekord

Zenzacija Manchester Uniteda ove sezone Marcus Rashford i dalje nastavlja obarati rekorde. Mladi napadač je danas pogodio u velikom gradskom derbiju protiv Manchester Cityja te tako oborio rekord Waynea Rooneya i postao najmlađi strijelac ikada u ovom derbiju.

Rashford golom protiv Cityja oborio još jedan rekord

Rooney je imao 19 godina kada je postigao gol u pobjedi Uniteda od 2-0 na Etihad stadionu 2005. godine, a Rashford je današnji gol postigao sa 18 godina i 141 dan, oborivši Rooneyev rekord za skoro godinu dana.

Manchester United je poveo njegovim golom u 16. minuti  nakon asistencije Juana Mate i sjajnog driblinga. Ovom pobjedom “Crveni vragovi” su ponovo u vrlo dobroj prilici da izbore top četiri, jer nakon današnja tri boda za četveroplasiranim “Građanima” zaostaju samo jedan bod.

Rashford se nakon zimske pauze priključio prvom timu zbog velikih problema sa povredama. Debi za tim sa Old Trafforda je upisao protiv Midtjyllanda u uzvratnoj utakmici Europa lige, kada je postigao dva gola.

Zatim je u debitantskoj utakmici u Premier ligi protiv Arsenala u potpunosti briljirao sa dva gola i jednom asistencijom u pobjedi od 3-2. Ukupno je ove sezone u sedam nastupa u svim takmičenjima postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Osam kola prije kraja u Premier ligi, na vrhu tabele se nalazi Leicester City sa 66 osvojenih bodova iz 31 odigrane utakmice. Prati ih Tottenham koji se današnjom uvjerljivom pobjedom protiv Bournemoutha vratio na minus pet bodova. Trećeplasirani je Arsenal sa 55 osvojenih bodova, ali i utakmicom manje.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!