NaslovnicaVijestiRAT U BUENOS AIRESU: Napadnut autobus sa igračima Boce

RAT U BUENOS AIRESU: Napadnut autobus sa igračima Boce

Uoči uzvratnog duela finala Copa Libertadores izbio je pravi rat u Buenos Airesu! Teško je drugačije opisati scene viđene na ulicama glavnog grada Argentine…

Najmanje sedmorica nogometaša Boce Juniors povrijeđeno je u napadu na njihov autobus blizu stadiona River Platea, uoči današnje utakmice finala Copa Libertadores.

“Koristili su suzavac i gađali su nas svakakvim predmetima”, izjavio je nogometaš Boce Daro Benedetto, koji je lakše povrijeđen u napadu u Buenos Aieresu.

Pablo Perez je prebačen u obližnju bolnicu, dok su povrede od naprslog stakla još dobili Carlos Tevez, Nahitan Nandez, Mauro Zarate, Ramon Abila i Agustin Almendra.

Autobus sa nogometašima Boce je napadnut blizu stadiona Rivera, a na njemu je razbijeno nekoliko prozora. Blizu mjesta incidenta su uslijedila brojna hapšenja.

Predsjednik Boce, Danijel Angel, je tražio da se odloži utakmica, ali je Conmebol odlučio da se početak pomjeri za sat vremena (22.00h), pa za 23.15, i potom za 23.30h. Boci je zaprijećeno petogodišnjom suspenzijom od strane FIFA i CONMEBOL-a ukoliko odbiju da odigraju utakmicu.

Pritisci na gostujući tim su ogromni, navodno, u pregovore se uključio čak i predsjednik FIFA Gianni Infantino, koji je gost utakmice. Boca ne želi da igra, a čak se i Riverov trener Gallardo solidarisao sa ljutim rivalom.

“Nismo u stanju da igramo, ali nas prisiljavaju na to. Trojica igrača nisu dobro. Koristim ovu priliku da poručim našim porodicama da ne brinu jer nam je zabranjeno da komuniciramo sa njima”, izjavio je Carlos Tevez.

Medicinski tim CONMEBOL-a pregledao je igrače Boce te zaključio da su povrede površne. Oba tima su predala startne postave i utakmica je definitivno trebala da počne, da bi prema najnovijim informacijama, utakmica ipak bila odložena za sutra, jer su igrači Boce odbili izaći na teren. Kakav haos…

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!