NaslovnicaVijestiRazlog zbog kojeg će Liverpool možda morati platiti više za Nabyja Keitu

Razlog zbog kojeg će Liverpool možda morati platiti više za Nabyja Keitu

Nakon što je Liverpool krajem augusta/kolovoza aktivirao otkupnu klauzulu Nabyja Keite, vrijednu 48 miliona funti (54 miliona eura), zvijezda RB Leipziga će na Anfield stići sljedećeg ljeta.

Keita bi Liverpool mogao koštati znatno više

Tako će gvinejski reprezentativac postati najskuplje pojačanje u povijesti engleskog kluba, ali do tada ostaje jedan od ključnih igrača RB Leipziga.

Veznjak je bio u nevjerovatnoj formi prošle sezone, u kojoj je njegov tim završio kao drugoplasirani u Bundesligi, iza prvaka Bayern Munchena. Uprkos nešto lošijoj formi ove sezone, već je postigao pet golova.

Keita bi Liverpool mogao koštati znatno više

Ipak, kako prenose njemački i engleski mediji, Liverpool će možda morati platiti daleko veću cifru za njegovo dovođenje, u zavisnosti od uspjeha njegovog kluba u Bundesligi ove sezone.

Ukoliko RB Leipzig ne završi na mjestu koje vodi u europska takmičenja (prvih šest), Liverpool će za veznjaka morati platiti 57,2 miliona funti (65 miliona eura).

Ukoliko završe na mjestu koje vodi u Europsku ligu, Liverpool će platiti 61,6 miliona funti (70 miliona eura), dok ukoliko završe u top četiri i izbore Ligu prvaka, klub sa Anfielda će morati izdvojiti čak 66 miliona funti (75 miliona eura).

Klub iz Leipziga je također dogovorio i zanimljivu klauzulu. Naime, ukoliko Keita nekad u budućnosti napusti ‘Redse’, njegov bivši klub će dobiti veliki procenat zarade.

RB Leipzig je već ispao iz Lige prvaka u grupnoj fazi ove sezone, nakon što su sve razočarali i završili iza Bešiktaša i Porta u svojoj grupi G.

Nažalost po Liverpool, trenutno se nalaze na trećem mjestu u Bundesligi, te nakon 16 odigranih kola imaju 28 bodova. Ispred njih se nalazi drugoplasirani Schalke sa 29 osvojenih bodova, dok je ubjedljivo vodeći Bayern Munchen sa 38 osvojenih bodova.

22-godišnji Keita je karijeru počeo u francuskom niželigašku Istresu, iz kojeg je u ljeto 2014. godine stigao u Red Bull Salzburg. Tu se zadržao dvije sezone, nakon kojih ga je u ljeto 2016. godine stigao u trenutni klub RB Leipzig za cufru od 24 miliona eura.

Ukupno je za sada u dresu njemačkog kluba odigrao 50 utakmica i postigao 13 golova, a ove sezone je u svim takmičenjima odigrao 18 utakmica i postigao pet golova i podijelio jednu asistenciju.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!