NaslovnicaVijestiRazlog zbog kojeg je Radamel Falcao ostao u Chelseaju

Razlog zbog kojeg je Radamel Falcao ostao u Chelseaju

Razlog zbog kojeg je Radamel Falcao ostao u Chelseaju. Ako je Jose Mourinho napusti Chelsea u ogorčenim okolnostima, jednu stvar je ostavio za sobom, jedno, pa možda najbeskorisnije pojačanje koje je Chelsea imao ikada.

Razlog zbog kojeg je Radamel Falcao ostao u Chelseaju

Radamel Falcao je viđen kao opcija koja bi pomogla Chelseaju u napadu i doveden je na posudbu prošlog ljeta. Naravno, njegova nedeljna plata od 140.000 funti se nije mogla mjeriti sa budžetom mnogih klubova, pogotovo nakon njegovog spektakularnog neuspjeha u Manchester Unitedu prošle sezone.

No, Mourinho je imao malo izbora. Roman Abramović je izgleda stisnuo kesu sa novcem ove godine. Mislio je da bi Diego Costa, Loic Remy i bivši igrač svjetske klase, da ga tako nazovemo, Radamel Falcao biti dovoljni da Chelsea ponovo juri prema tituli. Sada je jasno koliko je bio u krivu.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Falcao je nedvojbeno bio još gori nego što je to bio u Manchester Unitedu, dodajući i sklonost povredama. Postigao je samo jedan gol ove sezone. Nepotrebno je reći da je Chelsea bio spreman da raskine ugovor sa AS Monacom i prije januara.

No, kada je Falcao došao u Monaco na medicinske preglede početkom ovog januara, vraćen je zbog povrede i bit će u Chelseaju do kraja sezone.

“Prvobitna ideja je bila da se Falcao vrati u Monaco i igra u drugoj polovini sezone. On je došao i odradio medicinske preglede. Nažalost, bio je povrijeđen.”

“Tako da smo odlučili da bi za njega bolje bilo da ostane u Chelseaju. Da li bi se mogao vratiti jednog dana? Ja neću zatvoriti vrata za njega.”

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!