NaslovnicaVijestiRazlog zbog kojeg Van Gaal misli da će ostati u Unitedu

Razlog zbog kojeg Van Gaal misli da će ostati u Unitedu

Razlog zbog kojeg Van Gaal misli da će ostati u Unitedu. Menadžer Manchester Uniteda, Louis van Gaal vjeruje da će ostati na Old Traffordu, ako mogne završiti u prva četiri ove sezone.

Razlog zbog kojeg Van Gaal misli da će ostati u Unitedu

The Sun tvrdi da je holanđanin odlučan da odradi svoj ugovor u klubu, uprkos špekulacijama da Jose Mourinho preuzima klub sa Old Trafforda na ljeto.

United j e trenutno šest bodova u zaostatku za četvrtim mjestom na kojem se nalazi njihov najljući rival Manchester City koji također žele da se plasiraju.

Van Gaal će voditi Crvene đavole u Sunderland sutra u potrazi da smanji bodovnu razliku između dva gradska rivala, Arsenal, Tottenham i Leicester su u prva tri.

Unitedov Ed Woodward nije želio da komentariše trenutnog medadžera Uniteda, gdje je dodao mnogo više špekulacija.

Redsi su također izbačeni iz Lige prvaka, a sljedeće sedmice se suočavaju sa FC Midtjyllandom u Europa ligi.

Holanđanin je svjestan pritiska, ali misli da će on biti njihov veliki trener i da će završiti u prva četiri boda.

David Moeyes je dobio otkaz kada je izbačen iz grupne faze Lige prvaka.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Louis van Gaal je rođen 8. avgusta 1951. je holandski fudbalski trener i trenutni selektor holandske državne reprezentacije. Ranije je bio trener u Ajaxu, Barceloni, AZ-u i Bayern Minhenu.

Prije karijere trenera, Van Gaal je nastupao kao vezni igrač za Royal Antverp, Telstar, Spartu Roterdam i AZ. Van Gaal je profesor gimnastike, i radio je u srednjim školama tokom različitih perioda njegove karijere polu-profesionalnog fudbalera.

Postao je trener Ajaxa 1991. godine. Pod njegovim vodstvom klub je osvojio tri prvenstva, UEFA kup, Ligu šampiona. Van Gaal je prešao u Barcelonu 1997. i osvojio dve titule španske lige i jedan kup.

Nakon nekih nesporazuma u Barceloni, postavljen je za selektora reprezentacije Holandije, ali nije uspio da tim odvede na Svjetsko prvenstvo 2002.

Opet je postao trener Barcelone, ali je ubrzo prešao u AZ. Nakon što je osvojio holandsko prvenstvo sa AZ-om u sezoni 2008/09, prešao je u Bayern Minhen 1. jula 2009. U prvoj sezoni, osvojio je Bundesligu i nemački kup, i doveo klub do finala Lige šampiona.

Van Gal je strastveni zastupnik napadačkog fudbala (tzv. Total Football koji je najbolje predstavio Ajax). Njegovi timovi najbolje rezultate ostvaruju u drugoj ili trećoj sezoni pod njegovim vodstvom, sa izuzetkom sezone 2009-2010 kada je osvojio Bundesligu sa Bayernom i izgubio finale Lige prvaka.

Tokom nekih perioda svoje karijere imao je problema sa medijima. Poznat je po svom nabusitom stavu prema novinarima i ne dozvoljava „glupa“ pitanja.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!