NaslovnicaVijestiRazočarenje, tuga i očaj u Rimu: Psihički pad Vučice

Razočarenje, tuga i očaj u Rimu: Psihički pad Vučice

Psihički pad Vučice. Razočarenje, tuga i očaj u Rimu. Roma našeg Edina Džeke i Miralema Pjanića nakon poniženja u Barceloni izgubila je i u prvenstvu od Atalante na svom Olimpicu. Rudi Garcija u nevjerici je gledao kako mu ekipa iz Bergama pravi ogromne probleme, a bez ikakve kreacije i pokušaja za nečim boljim Roma je pognute glave napustila teren.

Psihički pad Vučice

Bez pravog vođe, kako igrački tako i mentalno na terenu Roma gubi korak za vodećim Napolijem koji igra savršen fudbal ove sezone, ali uprava i dalje stoji čvrsto iza Francuza.

No, vratimo se na prošlu godinu i grupnu fazu Lige prvaka. Roma i Bayern, duel na Olimpicu koji je značio utakmicu prvoplasirane ekipe iz Italije i Njemačke, demonstracija sile Bayerna i krajnji rezultat 1:7.

Od tog dana 21.10., pa sve do kraja sezone Roma se nije oporavila i to je jedan od glavnih razloga zašto su izgubili titulu. Nesigurnost se uvukla pod kožu, gubile su se čiste lopte, a bodove su ispuštali u svakom bitnom trenutku.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Ekipa je izgubila svoj identitet, a poraz od Bayerna stalno se vraćao i vraćao. A sada se može dogoditi isto…

Poraz od Atalante nije slučajan i nije nešto čime su navijači Rome toliko iznenađeni. Bayern se ponavlja, ali ovaj put u vidu Barcelone.

Vučica iz Rima, kao i njihovih 11 igrača na Camp Nou izgledali su više kao čunjevi čiji je zadatak bio da omete Barcelonu u cilju da im zabije 10 golova. I uspjeli su, primili su samo šest, a moglo je biti minimalno još toliko.

Ekipa sastavljena od fantastičnih igrača, sjajan balans mladosti i iskustva, brzine i čvrstoće, a rezultat katastrofalan.

Novi golman, itekako poboljšana odbrana, novi napadač i ništa. Roma i dalje izgleda kao ekipa koja će na kraju lagano da osvojio mjesto za Ligu prvaka bez bilo kakvog konkretnijeg iskoraka.

Ekipa je opet psihički potonula i ako misli da se vrati u borbu za titulu i da zaprijeti strašnom Napoliju, Rudi Garcija mora da reaguje, pod hitno. Ne u januarskom prelaznom roku, nego u igračima. Ikona Rima se mora vratiti na teren, makar po cijenu Edina Džeke ili u paru s njim, nebitno.

Budi se Vučice, padneš li sada to bi bilo to od ove sezone. Postbavarski period se ne smije ponoviti.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!