NaslovnicaVijestiReakcija Rio Ferdinanda nakon sramotnog poraza Manchester Uniteda

Reakcija Rio Ferdinanda nakon sramotnog poraza Manchester Uniteda

Reakcija Rio Ferdinanda nakon sramotnog poraza Manchester Uniteda. Rio Ferdinand je priznao da je poraz Manchester Uniteda od Midtjyllanda sinoć bio ponižavajući i bolan.

Reakcija Rio Ferdinanda nakon sramotnog poraza Manchester Uniteda

Bivši kapiten Uniteda, koji je odigrao više od 400 utakmica u 12 godina na Old Traffordu, se ponovo nosi sa neprilikama kluba koji je tokom ove sezone jadan pod vodstvom Louis van Gaala.

Ferdinand je pitao zašto je klub prodao Danny Welbecka u Arsenal prošlog vikenda, nakon što je bivši napadač Manchester United postigao gol u pobjedi Topnika nad Leicesterom od 2-1.

Van Gaal se složio sa navijačima koji su furiozno uzvikivali ‘mi smo sranje’ i Ferdinand je želio samo da se distancira od najnovijeg poraza i sramote tokom utakmice Europa lige.

[su_bet365_200_bonus_mali]

Na pitanje šta misli o porazu u Danskoj, Ferdinand je odgovorio na Twitteru: “Ostavi to brate …bolno je.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

United se suočava sa Shrewsburyjom iz treće engleske lige u petom kolu FA kupa, sa Davidom De Geom najnovijim igračem na spisku povreda.

Naredna utakmica u Europa ligi sa Midtjyllandom se igra na Old Traffordu idućeg četvrtka.

Ekipi Manchester Uniteda se priključio 22. jula 2002. godine. Potpisao je ugovor na pet godina i ovim transferom je ponovo postao najskuplji igrač Premijer lige i najskuplji odbrambeni fudbaler svijeta.

Tokom 2003. je suspendovan na osam meseci zbog toga što se nije pojavio na doping testu. Pravdao se time da je zaboravio, zato što je bio zauzet selidbom.

Manchester United se žalio ali je žalba bila odbijena i kazna je bila uvećana na 12 meseci. Zbog kazne je propustio Europsko prvenstvo 2004.

Tokom ljeta 2008. su se pojavili natpisi u štampi da Ferdinand namjerava da napusti Manchester United i pređe u Barcelonu zbog toga što nije bio zadovoljan platom prema ponuđenom ugovoru.

Uspio je da se dogovori sa Manchesterom i potpisao je novi petogodišnji ugovor prema kome je trebao da ostane u klubu do 2013. godine, uz nedeljnu platu od 130.000 funti.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!