NaslovnicaVijestiReal Madrid dovodi ogromno pojačanje, ali ima i 'žrtava'

Real Madrid dovodi ogromno pojačanje, ali ima i ‘žrtava’

Popularni španski list AS tvrdi da je Real Madrid spreman pustiti Isca i Jamesa Rodriqueza da odu sa Santiaga Bernabeua kako bi doveli veliko pojačanje, napravili čistku u timu a uz to ispoštovati financijski fair play. Real ove sezone nije opravdao očekivanja navijača, iako su ostali u igri za osvajanje Lige prvaka, navijači nisu zadovoljni.

Real Madrid

Za Isca i Jamesa su zainteresovani neki engleski klubovi, tako da Real vjerovatno neće imati problema da za njih ‘izvuče’ punu cijenu. ‘Veliko pojačanje’ koje Real Madrid planira nakon prodaje Isca i Jamesa Rodriqueza je Eden Hazard iz redova Chelseaja, koji doduše ove sezone nije bio tako dobar kao ni njegov tim. Kraljevski klub planira u budućnosti graditi veznu liniju oko Edena Hazarda.

Eden Hazard je ove sezone blago rečeno razočarao, baš kao i njegov Chelsea koji se nalazi na tek 10. poziciji u Premiershipu te će vjerovatno ostati bez europskog takmičenja sledeće sezone, a i ispali su u osmini finala Lige prvaka. Belgijski reprezentativac u redovima Chelseaja ima ugovor koji ga veže za klub do 2020. godine.

24-godišnji James Rodriquez u Real Madrid je stigao 2014. godine nakon sjajnih partija na Svjetskom prvenstvu odigranom te godine u Brazilu. Prije Reala nastupao je za Monaco u koji je došao iz Porta za čak 45 miliona eura i tako je postao najskuplji kolumbijski fudbaler u istoriji ispred Radamela Falcaa. U madridskom timu je nastupao 68 puta te postigao 23 gola i upisao 26 asistencija.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

Što se tiče Isca koji je godinu dana stariji od Jamesa, on je prije Reala nastupao za Malagu koja je tada igrala Ligu prvaka i bila u neuporedivo boljoj poziciji nego danas. Za ‘kraljeve’ je skupio čak 138 utakmica. Ukupna vrijednost Jamesa i Isca procjenjuje se na vrtoglavih 125 miliona eura. Za taj novac Real pored Hazarda može dovesti još jedno ili dva kvalitetna pojačanja.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!