NaslovnicaVijestiReal Madrid dovodi Tottenhamovo čudo od djeteta?!

Real Madrid dovodi Tottenhamovo čudo od djeteta?!

Ekipa Real Madrida u posljednjem kolu španske Primera lige lako se obračunala sa Celtom iz Viga i slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 7:1. Najbolji igrač Madriđana na ovoj utakmici bio je Cristiano Ronaldo koji je postigao četiri pogotka, a u strijelce su se još upisali Pepe, Jese i oporavljeni Bale.

Real Madrid dovodi Tottenhamovo čudo od djeteta!

Iako su Kraljevi vezali dvije sigurne pobjede jasno je da je Barcelonina prednost od 12 bodova ipak nedostižna do kraja sezone i ako žele da u budućnosti prekinu dominaciju katalonskog kluba, hitno su im potrebne promjene. Nakon izbacivanja iz Kupa kralja zbog proceduralne greške, jedini način za spas sezone bilo bi osvajanje Lige prvaka.

Ali, ako bi se to i desilo, jasno je da će na ljeto doći do velikih promjena u svlačionici Galacticosa. Ukoliko bi Zinedine Zidane ostao na klubi Reala i sljedeće sezone, španski list Los Balon prenosi da je njegova velika želja Tottenhamovo čudo od djeteta Dele Alli.

Ovaj talentovani devetnaestogodnišnjak je prošle godine igrao u trećem rangu engleskog nogometa za ekipu Milton Keynes Donsa za koju je nastupao od 2011. godine. U 62 odigrane utakmice postigao je 16 golova i izborio je ulazak u Championship. Za Pijetlove je potpisao u februaru 2015. godine, ali je u MK Donsu ostao do ljeta kada se priključio svom novom klubu.

[su_netbet_bonus50_veliki]

Već na početku sezone se izborio za mjesto u početnoj postavi Spursa i ubrzo je postao jedan od bitnijih igrača u ekipi, a sa 19. godina je dobio i poziv u reprezentaciju Engleske od selektora Roya Hodgsona. Za Gordi Albion je nastupio četiri puta i postigao jedan gol, a sada su za njega zainteresovani najveći evropski klubovi.

Među najzainteresovanijim je Real Madrid i Zidane po svaku cijeni želi ovog talentovanog mladića u svom timu. Tottenham ga se neće tako lako odreći, ali Florentino Perez će sigurno poslati ponudu koju Pijetlovi neće moći odbiti, baš kao što je to bio slučaj sa Lukom Modrićem i Garethom Baleom.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!