Real Madrid je više od kluba: Otkrijte šta su napravili iz Real Madrida nakon teške povrede igrača Sunderlanda

Kakav stil, kakva klasa, koja veličina. Real Madrid je zasigurno jedan od najvećih ako ne inajveći klub na svijetu. Najtrofejni klub na svijetu nedavno je napravio sjajnu gestu kada se po drugi put u kratkom vremenskom roku povrijedio igrač Sunderlanda, Duncan Watmore.

Real Madrid je više od kluba

Vjerojatno će misliti da iz Real Madrida uopšte ne znaju ko je Duncan Watmore, nogometaš zatočen u dubokoj krizi engleskog drugoligaša Sunderlanda. Razmislite ponovo. Kraljevski klub vrlo pozorno prati događaje širom svijeta, ima široko srce i ne zaboravlja tužne i nesretne događaje poput ovog. Watmore se tek vratio na teren nakon ozbiljne ozljede križnih ligamenata koljena a nedugo zatim, ponovo se povrijedio na isti način.

>> Mourinho spreman platiti 200 milijuna eura za talentiranog Engleza?

U starosti od 23 godine za njega se srušio svijet, ali u najtežim trenucima nije ostao sam. Real Madrid ga se je sjetio. “Duncan je danas otišao u kliniku za oporavak, a tamo ga je dočekalo ovo. Real Madrid je klasa, najveći klub na svijetu! Nikad nisam navijao za njih, ali sada se stvarno nadam da će još jednom osvojiti Ligu prvaka”, izjavio je član porodice Duncan te je podijelio doista veličanstveno pismo koje je došlo sa naslova Kraljevskog kluba.

Ne samo to. Duncan je dobio pozdravei želje za brzim oporavkom direktno od direktora kluba, velikog Emilio Butragueña, a on je lično napisao poruku za njega, što je u današnjem vremenu vrlo neobično i vrlo plemenito. U međuvremenu, Duncana čeka dugotrajan oporavak a s obzirom na dvije stravične ozljede sa samo 23 godine – vrlo teško će nastaviti karijeru.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Oznake: