NaslovnicaVijestiReal Madrid na samom finišu sezone u velikim problemima

Real Madrid na samom finišu sezone u velikim problemima

Real Madrid remizirao je sa Manchester Cityjem u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka na Etihadu sa 0-0. Real Madrid je u ovoj utakmici bio oslabljen za najboljeg igrača, Cristiana Ronalda koji je utakmicu zbog povrijede posmatrao sa tribina.

Real Madrid

Međutim, Ronaldo nije jedini u Realu koji muči muku sa povredama. Tu je još i Karim Benzema koji je u utakmici odigranoj u utorak izašao u 46. minuti meča, a umjesto njega ušao Jese.

Kako je saopštio kraljevski tim na svom zvaničnom web sajtu, Benzemi je utvrđena povreda zadnje lože lijeve noge, ukupno šesta ove sezone i čak treća mišića lijeve noge.

Iz Reala nisu željeli da prognoziraju kada bi se Benzema mogao vratiti na teren, ali rekli su da to zavisi od terapija. Tamošnji ugledni listovi, Marca i AS dali su malo drugačije prognoze. Marca vjeruje da će Benzema biti spreman za revanš meč Lige prvaka protiv Cityja, dok AS nije tako optimističan te navodi da su male šanse da francuski igrač bude spreman za utakmicu na Santiago Bernabeuu koja će odlučiti finalistu ovosezonske Lige prvaka.

Cristiano Ronaldo takođe ima povredu zadnje lože i ne zna se kada će ponovo biti na raspolaganju Zinedine Zidaneu. Real Madrid u subotu od 16:00 gostuje nezgodnom Real Sociedadu na Anoeti koji je na svom stadionu porazio Barcelonu, a od srijedu u 20:45 igrat će protiv Cityja na svom stadionu.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Španjolski listovi takođe donose podatak da je ovo čak 26 povreda mišića u redovima Real Madrida ove sezone, što je daleko više od bilo kojeg drugog kluba u Primeri.

Benzema je ove sezone u Ligi prvaka i španskoj Primeri u 33 nastupa postigao 27 golova i upisao sedam asistencija.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!