NaslovnicaVijesti"Real mora ići u drugi krug, jer mi smo samo mali Wolfsburg"

“Real mora ići u drugi krug, jer mi smo samo mali Wolfsburg”

Vezni igrač Wolfsburga, Julian Draxler rekao je da bi izbacivanjem Real Madrida iz nokaut faze Lige prvaka ostavario svoj san. Wolfsburg i Real odmjerit će snage u srijedu na stadionu Wolfsburga, a Zinedine Zidane dodatno je motivisan pobjedom protiv Barcelone u minulom ‘El Clasicu’.

Wolfsburg

Draxler, koji je postigao tri gola u Ligi prvaka ove sezone rekao je da njegov tim može pružiti otpor ‘Kraljevskom klubu’.

“Izbacivanje Reala bi bio san, ali znamo da se morapo potruditi. To nije čudo u nogometu, samo se morate potruditi i sve je moguće. Real je bolji tim i oni moraju ići u drugi krug jer smo mi mali Wolfsburg, tako da su favoriti, to je sigurno. No, mi ćemo pokušati pobijediti i vidjet ćemo šta se dogoditi.”, rekao je Julian Draxler.

Draxler je takođe rekao da se njegov tim neće samo braniti protiv Reala, već da će i napadati tim Zinedinea Zidanea.

“Real je tim koji može postići gol na bilo kojem stadionu na svijetu, tako da ćemo morati napasti. Moramo kreirati šanse, pa se možda i nešto dogodi. Kada igrate protiv Barcelone oni uvijek imaju uvijek 70-75% posjed lopte. Real Madrid igra drugačije.”

Njemački nogometaš iskoristio je priliku i da komentariše Realove napadače.

“Njihovi napadači su zadivljujući. Oni su brzi, pametni, divim se Benzemi. On je gotovo savršen napadač. Opasan je. Moraćemo dati sve od sebe kako bi ga spriječili da postigne gol.”

“Kada sam vidio da ćemo igrati protiv Reala bio sam veoma srećan, prošle godine nisam mogao igrati zbog povrede, a izgubili smo 9-2. Tako da, ovaj put želim igrati i imam samopouzdanja. Protiv Reala želim pokazati da smo dobra ekipa i da sam ja dobar igrač.”, rekao je njemački reprezentativac.

Draxler je prije ‘Vukova’ nastupao za Schalke, a u njemačkoj reprezentaciji je od 2012. godine i od tada je zabilježio 17 nastupa za ‘Elf’.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!