NaslovnicaVijestiReal odbio ponudu Atletica od 70 miliona eura

Real odbio ponudu Atletica od 70 miliona eura

Alvaro Morata, napadač Real Madrida, bio je u žiži interesovanja klubova ovog ljeta.

Morata

Iako je prešao u Real iz Juventusa u ovom prelaznom roku, vrativši se na Bernabeu poslije dvije sezone provedene u Torinu, pošto je kraljevski klub iskoristio buy-back klauzulu i vratio ga u Madrid za iznos od 30 miliona eura, Morata je bio na meti Chelseaja, Arsenala i Manchester Uniteda. Međutim, “ohladilo” ih je visoko obeštećenje koje je Real odredio za svog igrača.

Prema navodima španjolskog lista As, Atletico Madrid je poslao zvaničnu ponudu na adresu Reala za španjolskog reprezentativnog napadača, “tešku” čak 70 miliona eura. Ponuda je odbijena uz obrazloženje da nijedan igrač ne može pojačati redove njihovog gradskog rivala.


KLADI SE
Na kraju, uprkos interesovanju mnogih klubova, Morata je odlučio da ostane na Santiago Bernabeu, pod trenerskom palicom Zinedinea Zidanea, koji je izrazio zadovoljstvo kaparisanjem sjajnog napadača.

“Oduševljeni smo što smo ga vratili kući, Morata ostaje igrač Reala”, izjavio je Francuz.

Zidane je ranije ovog ljeta izjavio da nema namjeru da dozvoli Alvaru Morati da napusti klub.

Madriđani su sinoć savladali Celtu Vigo na svom Santiago Bernabeu (2:1), a prvi gol postigao je upravo Morata. Real poslije dvije odigrane utakmice ima maksimalan učinak, a u narednoj rundi, nakon reprezentativne pauze dočekuju Osasunu na svom terenu.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!