NaslovnicaVijestiRedknapp: Manchester United ima samo jednog igrača svjetske klase

Redknapp: Manchester United ima samo jednog igrača svjetske klase

Manchester United ima samo jednog igrača svjetske klase, rekao je bivši trener QPR-a. Harry Redknapp je pokrenuo oštar napad na trenutne igrače Manchester Uniteda. Crveni đavoli su izdržali frustrirajuću sezonu do sada i šest su bodova iza rivala Cityja u utrci za četvrto mjesto.

Manchester United ima samo jednog igrača svjetske klase

Posao Louis van Gaala je izgleda na vrlo tankoj liniji i ne igranje u Europskoj eliti bi bilo katastrofa.

Redknapp smatra da je David de Gea jedini vrhunski igrač kluba i strahuje što bi se moglo dogoditi kada bi i on otišao.

“Gdje United ide sa takvom ekipom sada? Sav taj novac što je potrošio na prosječne igrače”, napisao je Redknapp u svojoj kolumni za Daily Telegraph.

“Memphis Depay misli da je mnogo bolji nego što jeste, tako mi kažu, i Anthony Martial nije mnogo bolji.”

“Osim golmana, ja ne vidim nikakve igrače svjetske klase i ako David de Gea odluči da ode ovog ljeta, onda će Manchester United biti u velikim problemima.”

United večeras igra protiv Shrewsburyja u 20:45 u petom kolu FA kupa.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Kao igrač, Redknapp je karijeru započeo u West Hamu, gdje je odigrao 149 ligaških nastupa u osam godina, postižući 7 golova.

Svoju igračku karijeru je završio 1982. godine, a potom započeo trenersku. Narednih devet godina je bio trener Bournemoutha, a poslije toga se vraća u West Ham koji je vodio od 1994. do 2001. godine.

Poslije toga preuzima Portsmouth, kojeg napušta 2004. godine, da bi otišao u Southampton, a zatim se vratio poslije godinu dana u Portsmouth kojeg je vodio do 2008. godine.

Zatim dobija ponudu od Tottenhama koju prihvata i ostaje tamo četiri sezone. Od 2012. do 2015. godine je bio trener QPR-a.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!