NaslovnicaVijesti"Rekao sam Ronaldu da ne šutira, a onda je postigao taj gol...

“Rekao sam Ronaldu da ne šutira, a onda je postigao taj gol protiv Porta…”

Bivši defanzivac Manchester Uniteda Rio Ferdinand otkrio je da je rekao tadašnjem suigraču Cristianu Ronaldu da ne šutira prije nego što je Portugalac postigao vjerovatno i svoj najbolji gol u karijeri protiv Porta u Ligi prvaka.

Rekao sam Ronaldu da ne šutira
“Rekao sam Ronaldu da ne šutira, a onda je postigao taj gol protiv Porta…”

Ova dva kluba su se susrela u sezoni 2008/09 u četvrtfinalu Lige prvaka na Dragao stadionu, nakon što je Porto izborio 2-2 na Old Traffordu, a “Crvenim vragovima” je trebala pobjeda za prolazak dalje. To je bila posljednja sezona za Ronalda u dresu Manchester Uniteda, a upravo na ovoj utakmici je postigao sjajan gol sa preko 35 metara.

Zahvaljujući tom golu tim legendarnog Sir Alexa Fergusona je prošao dalje i stigao do finala Lige prvaka te sezone, gdje su ipak izgubili 2-0 od Barcelone.

Međutim, da je Ronaldo slušao svog suigrača iz defanzive, Rija Ferdinanda, taj pogodak se nikad ne bi ni desio. Bivši engleski reprezentativac priznao je na svom službenom profilu da je rekao Portugalcu da ne šutira, ali ga on nije poslušao.

Sada umirovljeni cetnralni defanzivac odgovarao je za službeni twitter profil Heinekena u utorak navečer, kada je upitan o svom omiljenom trenutku sa Portugalskom zvijezdom, a Ferdinand je naveo upravo taj gol Ronalda koji im je obezbijedio polufinale.

Ronaldo je na kraju te sezone prešao u Real Madrid, gdje i ove sezone igra sjajno. Postigao je 27 golova u La Ligi, te 13 u Ligi prvaka za sada.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!