NaslovnicaVijestiREKORDI - Po ovome ćemo pamtiti Premier ligu 2017/2018...

REKORDI – Po ovome ćemo pamtiti Premier ligu 2017/2018…

U Engleskoj je danas odigrano zadnje kolo Premier lige, najkompetitivnije lige svijeta. Po mnogima najbolja liga svijeta, drugi to osporavaju, no jedno je sigurno – u Engleskoj se nogomet najviše gledati, u Engleskoj se u nogomet najviše ulaže..

Gotova je sezona 2017/18. Novi prvak je Manchester City, a koje sve rekorde je porušio Pep Guradiola i njegov Manchester City objasnit ćemo kasnije, no osim Guradiolinog Cityja ova će se sezona pamtiti po nevjerojatnom Salahu koji je srušio rekord Cristiana Ronalda.

Prošlogodišnji prvak – Chelsea ove se sezone nije plasirao u Ligu prvaka, nešto “kao da je trulo” u toj svlačionici. Naime, kada se u klub vratio Mourinho Chelsea je dominirao od prvog do zadnjeg kola, dominantni su bili cijelu sezonu, a sljedeće sezone isti trener – ista momčad u doljnjem dijelu tablice, na kraju nisu izborili ni Ligu prvaka. Ove sezone s Conteom slična situacija, nije dno tablice, ali nije ni Liga prvaka. Vrlo vjerojatno će Conte napustiti Chelsea na kraju sezone, a njegova zamjena vjerojatno je Sarri.

Baš kao što je godinu nakon titule otkaz dobio Manicni, kako je dobio Mourinho, kako je dobio Ranieri tako će sada vjerojatno dobiti i Conte. Njegov Chelsea ove je sezone imao ozbiljne probleme u igri i jednostavno – City, United, Tottenham i Liverpool zaslužili su Ligu prvaka više od Chelseaja i Arsenala.

Odlazi Wenger – trener koji je 22 godine proveo na klupi Arsenala, čovjek koji je ikona tog kluba i trener koji je izbacio beskonačno mnogo talentiranih igrača i koji je obilježio jednu nogometnu eru. Nakon što je otišao Sir Alex, Wenger je ostao jedini tako dugovječan trener u jednom klubu, a sada je kraj i te ere..

[su_bet365_100_bonus]

Pep Guardiola u Englesku je doveo svoj show! Svi ostali mogu stati i pljeskati jer novi prvak Engleske ima čak 19 bodova više od drugoplasiranog Uniteda i svog najvećeg rivala Josea Mourinha. Revolucionar iz Katalonije skupo je platio svoje igrače, ali je izgradio momčad koja je prva u povijesti upisala 100 bodova. Već za Božić bilo je gotovo, već tada svi su im čestitali naslov. Malo koji rekord Pepova momčad nije srušila – jednostavno rečeno, ovo je možda najdominantnija momčad u povijesti lige.

Mo Salah – čovjek koji je u Ligi prvaka srušio tu ‘najdominantniju momčad u povijesti Premier lige’ i igrač koji je srušio rekorde Cristiana Ronalda, Suareza, Torresa, Shearera – igrač koji je postao prvi u povijesti Premier lige (u formu od 38 utakmica) koji je zabio 32 gola!

Engleski predstavnici bili su sjajni i u Ligi prvaka – čak 5 predstavnika imali su u knock-out fazi Lige prvaka! Tottenham je na kraju ispao od Juventusa, United od Seville, City od Liverpoola, a Chelsea od Barcelone, no Mo Salah i društvo još moraju igrati finale Lige prvaka protiv Real Madrida.

[su_live_koeficijenti]

Mnogi rekordi su oboreni i po pitanju transfera, nikad nijedna liga nije uložila na pojačanja kao Premier liga ove godine. Ove sezone u Liverpool je došao najskuplji stoper ikada, a City drugi najskuplji stoper ikada kao pojačanje trećem najskupljem stoperu ikada, koji uz sebe imaju najskupljeg lijevog i najskupljeg desnog bočnog ikada, a leđa im čuva drugi najskuplji golman ikada…

Ovo je godina za pamćenje svim Englezima, a posebno navijačima Manchester Cityja.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!