NaslovnicaVijestiRenato Sanches zlatni momak europskog nogometa

Renato Sanches zlatni momak europskog nogometa

Nogometaš Bayerna i reprezentativac Portugala Renato Sanches dobitnik je nagrade “Golden Boy”, koju tradicionalno dodjeljuje talijanski list “Tuttosport” najboljem mladom igraču Europe.

sans

Novinari tog lista, zajedno s kolegama iz Corriere dello Sporta, Gazzette, Marce, L’Equipea, Bilda, Timesa po 14. put odabrali su najboljeg mladog igrača (u ovom slučaju to su igrači rođeni poslije 1. siječnja 1996. godine), a Sanches je prvi Portugalac laureat. Renatu Sanchesz će nagrada biti uručena večeras na svečanosti u Monte Carlu.

Među 40 kandidata bili su i hrvatski nogometaši Alen Halilović iz HSV-a, kao i Ante Ćorić iz Dinama Zagreba, a tu je bio i srpski nogometaš Marko Grujić iz Liverpoola, kao i Kingsley Coman (Bayern), Marcus Rashford (Manchester United), Dele Alli (Tottenham), Gigi Donnarumma (Milan), Marco Asensio (Real Madrid), Musa Dembele (Celtic), Kelechi Iheanacho (Manchester City)…

Koliko je ova nagrada dobar parametar za nastavak karijere najbolje svjedoči lista dosadašnjih osvajača. Prvi laureat 2003. godine bio je Rafael van der Vaart, a potom su trofej osvajali Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Agüero, Anderson, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Mario Götze, Isco, Paul Pogba, Raheem Sterling i Anthony Martial prošle godine.

19-godišnji portugalski nogometaš je prije nego što ga je kupio Bayern nastupao u Portugalu, za tamošnju Benficu u kojoj je u 24 utakmice postigao dva pogotka.

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!