NaslovnicaVijestiReprezentacija Italije će na ovaj način odati počast Astoriju

Reprezentacija Italije će na ovaj način odati počast Astoriju

Reprezentacija Italije će odati počast tragično preminulom Davideu Astoriju, bivšem reprezentativcu Azzurra i kapetanu Fiorentine, koji je preminuo u snu u 32. godini života.

Nogometna reprezentacija Italije u prijateljskim mečevima protiv Argentine i Engleske nastupiće bez dresa sa brojem 13 zbog iznenadne smrti kapitena Fiorentine Davidea Astorija.

Astori je početkom mjeseca preminuo u snu u karantinu u Udinama uoči meča protiv Udinesea u Seriji A i šokirao čitav nogometni svijet.

[su_watch_live_football]

Ranije su njegovi nekadašnji klubovi Fiorentina i Cagliari i u Astorijevu čast povukli iz upotrebe dres sa brojem 13 koji je nosio i u dresu Italije. Fiorentina je i svoj trening centar nazvala po Astoriju.

Astori je odigrao 14 utakmica za selekciju Italije, poslednji put prošlog svibnja protiv Izraela (1:0) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Transfer glasine: Real odabrao napadača za iduću sezonu, Chelsea kupuje igrača Intera za 63 miliona funti, Jerome Boateng se vraća u Premier ligu

Sampaoli otkrio koje dvije zvijezde propuštaju Svjetsko prvenstvo

Davide Astori je iznenada preminuo u snu 4. marta u svojoj 32. godini zbog srčanog zastoja, u svojoj sobi hotela Timorett u Udinama. Iza sebe je ostavio djevojku Francescu Fioretti i kćerku Nicole, koja ima dvije godine.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Astori je karijeru počeo Milanu u kojem je proveo sedam godina. ali nakon što je prošao mlađe kategorije, nije upisao niti jedan nastup za prvi tim rossonera, te 2008. godine prelazi u Cagliari za 5 miliona eura.

Prije četiri godine kratko je igrao u Romi, a 2015. godine stigao je u Fiorentinu, najprije na posudbu, a 2016. je Viola otkupila njegov ugovor. Astori je 14 puta igrao za reprezentaciju Italije.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!