NaslovnicaVijestiRibery: Ancelotti me je želio dovesti u Chelsea

Ribery: Ancelotti me je želio dovesti u Chelsea

Krilni igrač minhenskog Bayerna Franck RIbery veseli se radu sa Carlom Ancelottijem, koji klub preuzima ovog ljeta, te je otkrio da ga je Talijan već pokušao dovesti dok je vodio Chelsea.

ribery guardiola

Ancelotti će na kraju sezone zamijeniti Pepa Guardiolu, a Ribery priznaje da je čuo samo dobre stvari o 56-godišnjem Carlu.

“Ancelotti me je želio dovesti 2009. godine kada je vodio Chelsea. To znači da me voli kao igrača, to je očito sjajna stvar”, rekao je Ribery za SportBild.

“Mislim da je on odličan trener, kao i osoba. Komunikacija neće biti problem jer govori francuski. Čuo sam samo dobre stvari o njemu. Već smo se upoznali, ali nismo razgovarali. No, čuo sam da je uvijek u kontaktu sa svojim igračima, ova vrsta trenera mi odgovara.”

Francuz je priznao da je u početku bio vrlo blizak sa Guardiolom, ali su njegove povrede promijenile sve, i odnos više nije isti.

“Sve je bilo super kada je Pep stigao u Bayern. Međutim, onda su krenuli problemi sa povredama početkom 2014. godine. Jedva da sam igrao prošle sezone i često nisam bio dio tima. Logično je da se odnos promijenio i da smo manje razgovarali. Potpuno drugačija stvar je kada ste svaki dan sa trenerom na treningu i kada znate koliko vam vjeruje.”

“Pep je također tužan zbog mojih povreda, bilo je teško za sve nas. Nemamo nikakvih problema ni ništa, ali odnos se ne bi mijenjao da nije bilo povreda.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!