NaslovnicaVijestiRibery: Guardiola još uvijek sanja o osvajanju Lige prvaka sa Bayernom

Ribery: Guardiola još uvijek sanja o osvajanju Lige prvaka sa Bayernom

Tim Bayern Munchena je odlučan u namjeri da osigura Pepu Guardioli treću Ligu prvaka u karijeri, prema mišljenju Francka Riberyja.

Guardiola još uvijek sanja o osvajanju Lige prvaka

Guardiola je dva puta osvajao najelitnije europsko takmičenje tokom svog boravka na klupi Barcelone, ali još uvijek nije uspio osvojiti to takmičenje u Bayernu, iako u domaćem prvenstvu njegov tim dominira.

Ovo je njegova treća sezona na Allianz Areni nakon koje će preuzeti Manchester Cityja, a Ribery zna da Guardiola želi oprostiti se osvajanjem Lige prvaka.

“Naravno da Pep želi osvojiti Ligu prvaka s nama. Osvojio je Bundesligu i DFB-Pokal, ali ne i Ligu prvaka. Dakle to je njegov i naš san.”

“Ovo je nogomet, ali ukoliko osvojimo Ligu prvaka, on ide u Manchester City znajući da je uspio ovdje u Bayernu. Tako da je motiviran više nego ikad da osvoji taj trofej.”

Ribery je bio povrijeđen tokom dvoboja Bayerna i Barcelone u prošlosezonskom polufinalu Lige prvaka, ali on vjeruje da sada, kad su u timu Kingsley Coman i Douglas Costa, njegov tim može otići do samog kraja ove sezone.

“To je dobra stvar jer sada možemo rotirati igrače sa drugima koji su na visokoj razini. Prošle sezone protiv Barcelone ja sam bio povrijeđen, kao i David Alaba, i izgubili smo.”

Bayern će igrati protiv Benfice u Minhenu u utorak, a Ribery očekuje dobru utakicu.

“Ne igramo protiv Real Madrida ili Barcelone, ali to je četvrtfinale Lige prvaka i to su uvijek teške utakmice. Timovi koji su ostali u ovom takmičenju su vrlo dobri. Puni su samopouzdanja i imaju neke odlične igrače.”

“Tako da moram ostati 100 posto motivisani i dati sve od sebe. Moramo se fokusirati na našu igru i napadati kao i uvijek. Vrlo je važno da slavimo u prvoj utakmici u Minhenu i da steknemo prednost pred revanš.”

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!