NaslovnicaVijestiIbrahimović: "Rijetko ko je ovako napadao protiv nas."

Ibrahimović: “Rijetko ko je ovako napadao protiv nas.”

Manchester City i PSG sinoć su remizirali na Parku prinčeva 2-2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Zlatan Ibrahimović

PSG je u 14. minuti imao priliku doći do vodstva iz penala. Ali, udarac Zlatana Ibrahimovića brani Joe Hart. Nakon tačno deset minuta Zlatan propušta još jednu svoju veliku šansu kada je sam izašao pred golmana, ali loptu poslao daleko od gola.

Kazna za promašaje PSG-a stigla je u 38. minuti kada je Kevin de Bruyne pogodio za 1-0 snažnim udarcem pored golmana PSG-a. Međutim, nisu se dugo radovali igrači i navijači francuskog tima. Nakon samo tri minute veliku grešku napravio je Fernando, a to iskoristio Zlatan Ibrahimović. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U 59. minuti susreta PSG je poveo. Rabiot se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i pogodio za 2-1.

Imao je PSG i nakon toga par dobrih šansi, a konačan rezultat postavlja Fernandinho koji je iskoristio grešku odbrane PSG-a i izjednačio na 2-2. Do kraja je bilo još par šansi, ali se rezultat nije mijenjao.

Nakon utakmice Zlatan Ibrahimović, švedski napadač u dresu PSG-a rekao je da ih je rijetko koji tim ovako napao.

“Napravili smo mnogo grešaka koje smo mogli izbjeći. Naš protivnik je to uvidio i kaznio nas. Osjetili smo se napadnuto kao rijetko kada ranije.”, riječi su Zlatan Ibrahimovića za arapski BeIN Sport.

Ibrahimović očekuje mnogo bolju partiju svoga tima u revanš utakmici na Etihadu za sedam dana.

“Ipak, imali smo i mi šanse. Promašio sam penal. I dalje se nadamo prolazu, jaki smo, ali moramo odigrati mnogo bolje u drugom meču.”, rekao je Ibrahimović.

Njegov saigrač iz PSG-a, Rabbiot koji je strijelac drugog gola rekao je da je razočaran krajnjim ishodom.

“Razočaran sam, vjerovatno kao i cijeli moj tim. Moj gol je važan, ali mi se ne sviđa ovakav kraj. Moramo brže da uđemo u meč u revanšu. Imali smo problema na početku meča. Statistika kaže da imamo 50% šansi da prođemo dalje, ali ja ne vjerujem u statistiku. Postoje važnije stvari.”

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!