NaslovnicaVijestiRIO FERDINAND: Louis van Gaal je napravio veliku grešku prodavši ta dva...

RIO FERDINAND: Louis van Gaal je napravio veliku grešku prodavši ta dva igrača u Manchester Unitedu!

Manchester United je nakon odlaska legendarnog Sir Alexa Fergusona doživio ogroman pad. Navijači kluba su kroz mandate Davida Moyesa i Louisa van Gaala prošli kroz veoma teške trenutke, koje čak ni uspjesi Josea Mourinha nisu uspjeli nadoknaditi.

Manchester United napravio grešku

Portugalac također trenutno prolazi kroz težak period i rezultati na startu nove sezone nisu nimalo zadovoljavajući, te je pred njim i ostatkom tima još dosta posla kako bi se klub vratio na stazu stare slave.

[su_bet365_koeficijenti]

Iako je Van Gaal u posljednjoj sezoni na Old Traffordu uspio osvojiti FA Kup, napravio je veliku grešku kada su u pitanju transferi. Tako smatra legendarni bivši defanzivac kluba Rio Ferdinand, koji je izjavio kako prodaja dva igrača iz Unitedove akademije nije bila baš najpametnija odluka nizozemskog stručnjaka. Naime, riječ je o Tomu Cleveryley i Dannyju Welbecku. Bivši engleski reprezentativac je na svom službenom twitter profilu napisao: “Uvjeren sam da bi igrači poput Toma Cleverleya i Dannyja Welbecka, koji su prošli kroz Manchester Unitedov omladinski sistem, ostali duže u klubu da je Sir Alex Ferguson ostao na klupi. Bili bi ključni članovi ekipe koja voli klub i poznaje klupski DNK.”

I dok je Danny Welbeck prodan Arsenalu za 20 miliona eura nakon samo dva nastupa u dresu ‘Crvenih vragova’ pod vodstvom Louisa van Gaala, Cleverley je pod njegovim vodstvom nastupio samo jednom, nakon čega je otišao na posudbu u Aston Villu, te sezonu kasnije prešao besplatno u Everton. Welbeck je od odlaska odigrao ukupno 115 utakmica za Arsenal, postigao 28 golova i podijelio 14 asistencija, a često je postizao golove upravo protiv svog bivšeg kluba. S druge strane, Cleverley trenutno nastupa za Watford, čiji je sjajan start u novu sezonu u Premier ligi prekinuo Manchester United pobijedivši ih prošlog vikenda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!