Naslovnicaeuro2016Rio Ferdinand otkrio jednu stvar koja ga brine kod Granita Xhake

Rio Ferdinand otkrio jednu stvar koja ga brine kod Granita Xhake

Bivši defanzivac Manchester Uniteda Rio Ferdinand pohvalio je Arsenalovo novo pojačanje Granita Xhaku, izjavivši da je on odličan vezni igrač koji može kontrolisati igru.

Rio Ferdinand otkrio jednu stvar koja ga brine kod Granita Xhake

Međutim, legendarni igrač je dodao da je švicarski reprezentativac veoma loš po pitanju discipline, te da ga to mnogo brine kod njega.

Xhaka je stigao u Arsenal iz Borussije Monchengladbach prije početka Europskog prvenstva za cijenu od oko 30 miliona funti.

Europsko prvenstvo je omogućilo navijačima Arsenala da vide svog novog Topnika u akciji prije dolaska na Emirates stadion, a reakcije istih su vrlo pozitivne.

U intervjuu pred sinoćnji dvoboj Švicarske i Francuske, Ferdinand je bio pun riječi hvale za Xhaku, za kojeg je rekao da ga brine njegov broj žutih kartona koje dobija u posljednje vrijeme.

“Cijena transfera je 30 miliona funti, tako da ga svi trenutno prate. Arsenalovi i općenito engleski navijači žele vidjeti kakav nogometaš stiže u Premier ligu”, rekao je Ferdinand za BBC Sport.

“Ja mislim da je on neko sa vrlo dobrim završnim pasom, voli kontrolisati igru. On upravlja sredinom terena. Jedina stvar koja me brine kod njega je njegova disciplina. Dobio je 36 žutih i tri crvena kartona u posljednje tri godine, morat će smanjiti to.”

Xhaka je prošle sezone u dresu Borussije dobio čak tri crvena kartona, te sedam žutih. On je proglašen igračem utakmice u prve dvije utakmice grupne faze Europskog prvenstva, te će bez sumnje biti odlično pojačanje za tim Arsenea Wengera.

[su_bet_at_home_o_la_la]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!