NaslovnicaVijestiRio Ferdinand otkrio: Samo on može spasiti Manchester United i Van Gaala

Rio Ferdinand otkrio: Samo on može spasiti Manchester United i Van Gaala

Samo on može spasiti Manchester United i Van Gaala, rekao je Rio Ferdinand. Louis van Gaal je i dalje trener Manchester Uniteda, za sada, nakon što je sebi kupio dodatnog vremena zahvaljujući dobroj igri protiv Chelseaja u kojoj je rezultat bio 0-0.

Samo on može spasiti Manchester United i Van Gaala

United je jasno bio bolji i stvarao više šansi, pogađajući okvir gola nekoliko puta, ali nisu imali sreće da odnesu sva tri boda.

Wayne Rooney je imenovan za igrača utakmice, iako je golman Uniteda, David de Gea branio nevjerovatno na toj utakmici, a Rio Ferdidand vjeruje da igrač Crvenih Đavola Wayne Rooney ovakvom igrom može spasiti posao Van Gaala.

“Navijači Uniteda se bore oko pozitivne igre, igra Wayne Rooneya im je dala nadu”, rekao je Ferdinand, koji je igrao zajedno sa Rooneyem na Old Traffordu nekih 11 godina.

“Rooney nas je podsjetio na igrača koji je bio svjetlo engleskog nogometa – igrača kojeg smo pomalo zaboravili i od njega vidjeli vrlo malo pod vodstvom Van Gaala. Mislim da neigranje protiv Stoke-a u prethodnoj utakmici bila jedna od najboljih stvari koje su mu se desile ove sezone.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Van Gaal je ostavio Rooneya na klupi za tu utakmicu, gdje je Manchester United izgubio rezultatom od 2-0.

Međutim, Engleska zvijezda je napravila razliku u igri kada je ušao u drugom poluvremenu, a onda je još jednom pokazao na Old Traffordu protiv Chelsea da može da igra kako je to radio i prije.

“Kada vas ostave na klupi, to bude veliki udarac na vaš ponos, kao što sam i ja to naučio iz osobnog iskustva u posljednjih sezonama moje karijere.”, rekao je Ferdinand i nastavio:

“Preispitujete sve aspekte svog života. Možete ispitati svoje društvene navike, odnos prema igri, treningu, vaš mentalni pristup, apsolutno sve.”

“A ako saznate gdje ste pogriješili, napravite takav povrat na teren da trener više nikada nema razloga da vas stavi na tu klupu. Wayne je povrijeđen psihički i želi očajno da se dokaže.”

“Dakle, jedna od dvije stvari su se dogodile. Van Gaal je možda pustio Rooneya i dozvolio mu da izađe na teren i da se pokaže.”

“Ili to, ili je Wayne mislio ‘Ja ću igrati kako ja želim da igram’. Šta god da je bilo, uspjelo je.”

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!