NaslovnicaVijestiRio Ferdinand rekao Van Gaalu da mora dovesti zvijezdu Real Madrida

Rio Ferdinand rekao Van Gaalu da mora dovesti zvijezdu Real Madrida

Rio Ferdinand rekao Van Gaalu da mora dovesti zvijezdu Real Madrida. Rio je pozvao i rekao Louis van Gaalu da pokuša pod hitno potpisati Garetha Balea. Bivši kapiten Manchester Uniteda je dosta gledao United bez ikakvih očekivanja da će odigrati dobru utakmicu.

Rio Ferdinand rekao Van Gaalu da mora dovesti zvijezdu Real Madrida

I on misli da bi rješenje za Van Gaal bilo da dovede zvijezdu Real Madrida Gareth Balea.

26-godišnjak je dugoročni cilj Uniteda, koji su već bili u kontaktu sa španskim gigantom preko njegovih agenata, kako bi ispitali situaciju i njegovu dostupnost.

“Kada odem da gledam Manchester United sada više idem sa nadom da će pobijediti ili odigrati dobro,” rekao je Ferdinand za Independent.

“To je stvarno velika razlika u odnosu na to kada sam ja bio tamo. Više ne očekujem od Manchester Uniteda da ostvari dobar rezultat, to je problem.”

“Morate početi gledati igrače kao što je Bale, morate ga testirati i vidjeti da li ga možete vratiti u Premier ligu na bilo koji način. Svi najbolji igrači ne igraju u Premier ligi.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Ferdinand je prošao mlađe selekcije West Ham Uniteda i stigao do prvog tima. Svoj prvi nastup u Premier ligi je zabilježio 5. maja 1996. na posljednjoj utakmici sezone protiv Sheffield Wednesdaya (1-1).

U Leeds United je prešao novembra 2000. uz obeštećenje od 18 miliona funti, što je bio ondašnji rekord Premier lige. Ovim transferom Ferdinand je postao i najskuplji igrač odbrane u historiji fudbala. Na njegovom debiju Leeds je poražen na Elland Roadu od Leicester Cityja (3-0). Rio se brzo ustalio u prvom timu i dao je ogroman doprinos plasmanu svog tima u polufinale Lige šampiona. U utakmici četvrtfinala bio je strelac protiv Deportiva La Corune. Augusta 2001. postao je kapiten Leedsa. Tokom Svjetskog prvenstva 2002. čule su se glasine o finansijskim problemima Leeds Uniteda. Zbog toga je novi menadžer Terry Venables bio prinuđen da ga proda za 29,1 miliona funti.

Ekipi Manchester Uniteda se priključio 22. jula 2002. godine. Potpisao je ugovor na pet godina i ovim transferom je ponovo postao najskuplji igrač Premier lige i najskuplji odbrambeni fudbaler svijeta.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!