NaslovnicaVijestiRiyad Mahrez priznao: Bilo bi odlično preći u taj klub!

Riyad Mahrez priznao: Bilo bi odlično preći u taj klub!

Krilni igrač Leicester Cityja Riyad Mahrez priznao je kako bi bilo odlično da je prešao u redove Manchester Cityja, te je odbio isključiti mogućnost odlaska iz kluba sljedećeg ljeta.

Mahrez komentarisao transfer u City

Alžirski reprezentativac se u posljednjih nekoliko dana zimskog prelaznog roka povezivao sa prelaskom u tim Pepa Guardiole, koji je poslao ponudu za njega, ali ‘Lisice’ su tražile preveliku cifru za svoju najveću zvijezdu.

[su_bbworld]

27-godišnjak je bio frustriran tim i odbio je dolaziti na treninge, a također je propustio i dvije utakmice.

“Nisam dolazio na treninge jer mi je trebalo vremena za razmišljanje”, rekao je Mahrez u intervjuu za Sky Sports, te nastavio: “Bila je to teška situacija, ali smo krenuli dalje. Transfer u Manchester City je odličan za svakog igrača, ali to je prošlost i zaista ne želim razgovarati o tome, to je iza mene. Želim ići naprijed, pokušati dati sve od sebe za tim i to je ono što je najvažnije.”

Mahrez priznaje da žali zbog načina na koji je reagovao nakon propalog transfera, ali ipak smatra kako je mislio da je to trebao uraditi u toj situaciji: “Bilo je teško, ali sam razgovarao sa igračima, sa trenerom, sa svima. Nastavili smo dalje i to je sada prošlost. Ukoliko nastavimo pričati o ovome to bi bilo poput povratka u prelazni rok.”

[su_no1forfootball]

On ima ugovor sa Leicester Cityjem do ljeta 2020. godine, a povodom mogućeg odlaska već sljedećeg ljeta rekao je: “U nogometu igrači dolaze i odlaze. Neću reći da li ostajem ili idem. Međutim, uvijek razgovaram sa klubom. Za sada je sve dobro, tako da ćemo vidjeti na ljeto što će se dogoditi. U ovom trenutku sam igrač Leicestera i dobro mi je ovdje. Daleko smo od prelaznog roka.”

Alžirac je ove sezone odigrao ukupno 31 utakmicu u svim takmičenjima, postigao deset golova i podijelio isto toliko asistencija, od čega je 27 puta nastupio u Premier ligi, gdje se njegov tim nalazi na osmom mjestu sa 37 osvojenih bodova, osam manje od šestog mjesta koje vodi u Europsku ligu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!