NaslovnicaVijestiRoberto Mancini priznao da mu nedostaje engleski nogomet

Roberto Mancini priznao da mu nedostaje engleski nogomet

Roberto Mancini, bivši trener Manchester Cityja s kojim je osvojio titulu Premier lige priznao je da mu nedostaje engleski fudbal.

Roberto Mancini

51-godišnjak Italijan je četiri godine vodio Manchester City s kojim je 2012. osvojio Premiership, a nakon uspješnih sezona u Britaniji odlučio se preseliti u Milano gdje je nastavio trenersku karijeru na klupi Intera.

“Volim engleski fudbal, nedostaje mi. Volim također i moj Manchester City, a drugi omiljeni tim mi je Leicester za koji sam imao priliku igrati. Manchester City vjerovatno neće osvojiti titulu, nadam se da će Leicester jer sviđaju mi se kako igraju”, kazao je Mancini u razgovoru za inostrane medije.

Roberto Mancini u igračkoj karijeri je nastupao za Leicester City 2001. godine, ali odigrao je svega četiri-pet utakmica. No, kako on kaže, ostalo mu je to u lijepom sjećanju. Imali su dobar tim, kako on kaže.

Bilo je kratko to, ali lijepo. Sjećam se kako se igralo brzo, takmičarski, sjajne atmosfere. Imali smo fantastičan vezni red u tom periodu”, dodao je Mancini.

Mancinijev Inter trenutno se nalazi na 5. poziciji u Seriji A sa 54 boda, ispred njih je Fiorentina sa isto toliko bodova ali boljom gol razlikom. Inter je u ovoj sezoni jedno vrijeme bio i na prvoj poziciji, ali je onda uslijedio sjajan niz Juventusa koji je trenutno na prvoj poziciji sa 67 bodova. Ukoliko Inter želi u kvalifikacije za Ligu prvaka pred njima je težak zadatak jer trećeplasirana Roma ima 5 bodova više.

Podjsetimo, City je u sezoni 2011/2012 pod vodstvom Roberta Mancinija došao do titule Premiershipa u dramatičnoj završnici, imali su isti broj bodova kao i Manchester United (89), ali zbog bolje gol razlike City je podigrao pehar Premiershipa. Ako se sjećate, posljednju utakmicu su odigrali protiv QPR-a kada su Džeko i Aguero dali dva gola u nadoknadi za titulu elitnog engleskog fudbalskog takmičenja.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!