NaslovnicaVijestiRobin Van Persie blizu povratka u Premier ligu, turski novinar otkrio koji...

Robin Van Persie blizu povratka u Premier ligu, turski novinar otkrio koji klub ga želi

Napadač Fenerbahcea Robin Van Persie, koji je u prethodne dvije sezone u turskom klubu postigao 25 golova u 54 nastupa, ovog bi se ljeta mogao vratiti u Premier ligu.

Robin Van Persie blizu povratka u Premier ligu

Sada kada je bivši trener Ajaxa Frank de Boer preuzeo klupu Crystal Palacea, pred londonskim klubom su navodno veliki planovi.

47-godišnji nizozemski stručnjak je naslijedio Sama Allardycea na Selhurst Parku i već priprema velika pojačanja, a jedno od njih bi trebao biti i legendarni Van Persie.

Kako izvještava turski novinar Onur Tugrul, 34-godišnji napadač će se najvjerovatnije vratiti u Premier ligu, gdje je nastupao za Arsenal i Manchester United.

Cijena transfera će biti sitnica s obzirom na godine napadača Fenerbahcea, ali plata bi mogla predstavljati problem. Međutim, on je dodao da bi Robin van Persie pristao na smanjenje iste, kako bi se dokazao izborniku reprezentacije pred Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, koje se održava u Rusiji.

De Boer je nakon preuzimanja Crystal Palacea otkrio da ima velike planove sa ‘Orlovima’.

“Želim stvoriti tim zbog kojeg će navijati biti uzbuđeni kad budu dolazili na naše utakmice, da znaju da će taj tim htjeti pobijediti svakoga i boriti se svake minute provedene na terenu.”

“To je uvijek polazna tačka za mene. U Ajaxu je isto plan bio igrati tehnički nogomet i dominirati. Ako sve prođe po planu, igrat ćemo atraktivno i lijepo.”

“Privukla me prilika treniranja u Premier ligi. Ovo je klub koji još mnogo može napredovati. Svaki klub u Premier ligi ima novca, tako da imamo mogućnost da učinimo svašta. Pred klubom je velika perspektiva.”

[su_no1forfootball]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!